ΑΘΗΝΑ
16:26
|
01.05.2024
Βαθιά διχασμένοι οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Στις 1 και 8/ Μαρτίου οι επόμενες κρίσιμες ημερομηνίες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε, χθες Πέμπτη, το νομοσχέδιο για τη βραχυπρόθεσμη παράταση χρηματοδότησης των δημόσιων δαπανών έως τις αρχές Μαρτίου, αποτρέποντας έτσι το λεγόμενο shutdown – δηλαδή την αναστολή λειτουργίας μιας σειράς υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους.

Σε ένα σπάνιο γεγονός, οι νομοθέτες αντιμετώπιζαν όχι μία αλλά δύο κρίσιμες προθεσμίες στις 19 Ιανουαρίου και στις 2 Φεβρουαρίου, που τώρα μετατέθηκαν για τις 1 και 8 Μαρτίου αντίστοιχα.

Ειδικότερα, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο με 314 ψήφους υπέρ έναντι 108 κατά (106 Ρεπουμπλικάνων και δύο Δημοκρατικών). Νωρίτερα, εγκρίθηκε από τη Γερουσία με 77 ψήφους υπέρ έναντι 18 κατά. Όλα τα «όχι» προήλθαν από Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων εμφανίστηκαν βαθιά διχασμένοι σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη παράταση της χρηματοδότησης, ένδειξη του βαθιού ρήγματος στο εσωτερικό του κόμματος. 107 Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, ενώ 106 το καταψήφισαν. Πολύ περισσότεροι Δημοκρατικοί από Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ του μέτρου με 207 Δημοκρατικούς υπέρ και μόλις 2 κατά.

«Έχουμε καλά νέα για την Αμερική. Δεν θα υπάρξει shutdown την Παρασκευή», διαβεβαίωσε ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, κάνοντας λόγο για διακομματική συναίνεση.

Αλλά οι μεγάλες προκλήσεις είναι ακόμη μπροστά, καθώς απαιτείται τώρα να περάσουν μια σειρά από νομοσχέδια δαπανών για ολόκληρο το έτος, πριν από τις νέες προθεσμίες του Μαρτίου – μια επίπονη διαδικασία που θα στιγματιστεί πιθανότατα από νέους ανταγωνισμούς Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα