ΑΘΗΝΑ
18:05
|
27.04.2024
Η συντεχνία LA Times Guild είπε ότι θα οργανώσει μονοήμερη απεργία για να αντιταχθεί στις προγραμματισμένες απολύσεις.
Τα γραφεία της Los Angeles Times
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Los Angeles Times, η ιστορική εφημερίδα του Λος Άντζελες των ΗΠΑ, σχεδιάζουν να απολύσουν έναν «σημαντικό» αριθμό δημοσιογράφων, ανέφερε το συνδικάτο της εφημερίδας, καθιστώντας το τελευταίο μέσο ενημέρωσης που διώχνει υπαλλήλους σε μια εποχή κατάρρευσης των διαφημιστικών εσόδων.

Η συντεχνία LA Times Guild είπε ότι θα οργανώσει μονοήμερη απεργία την Παρασκευή για να αντιταχθεί στις προγραμματισμένες απολύσεις.

«Η διοίκηση των Los Angeles Times ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να απολύσει άμεσα έναν σημαντικό αριθμό δημοσιογράφων και ζητά από τη συντεχνία να ενστερνιστεί την παλαιότητα στο συμβόλαιό μας με το συνδικάτο, ώστε να έχουν πολύ μεγαλύτερη ελευθερία να επιλέξουν ποιον θα απολύσουν», είπε η συντεχνία σε δήλωση την Πέμπτη.

«Αυτό θα βλάψει πολύ την ικανότητά μας να παρέχουμε τη υπεύθυνη δημοσιογραφία που είναι τόσο σημαντική στη Νότια Καλιφόρνια».

Αν και η διοίκηση της εφημερίδας δεν έχει ανακοινώσει τον αριθμό των προγραμματισμένων απολύσεων, οι θέσεις εργασίας θα επηρεάσουν «τουλάχιστον» 100 δημοσιογράφους, ή περίπου το 20 τοις εκατό της αίθουσας ειδήσεων, ανέφεραν την Πέμπτη οι LA Times, επικαλούμενοι «γνώστες».

Οι περικοπές ακολουθούν την κατάργηση 74 θέσεων δημοσιογραφικών υπηρεσιών τον περασμένο Ιούνιο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο εκτελεστικός συντάκτης της εφημερίδας, Κέβιν Μερίντα, ανακοίνωσε ότι παραιτείται έπειτα από δυόμισι χρόνια στη θέση αυτή μετά από «σημαντική αναζήτηση ψυχής για την καριέρα μου».

Οι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης απολύουν μαζικά τους υπαλλήλους καθώς αγωνίζονται να βρουν ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο στην ψηφιακή εποχή.

Τον Οκτώβριο, η Washington Post ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει εθελοντικές εξαγορές στο προσωπικό της για να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων κατά 240 άτομα, αφού οι αριθμοί συνδρομής, επισκεψιμότητας και διαφήμισης δεν ανταποκρίθηκαν στα μέτρα προστασίας.

Η βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ ανακοίνωσε 17.436 περικοπές θέσεων εργασίας το έτος μέχρι την 1η Ιουνίου 2023, τον υψηλότερο αριθμό απωλειών που έχει καταγραφεί, σύμφωνα με έκθεση των Challenger, Gray & Christmas.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα