ΑΘΗΝΑ
04:15
|
13.05.2024
«Εάν μπορείς να σταματήσεις τον πόλεμο σε 24 ώρες, νομίζω, πως αυτό θα είναι αρκετό για να έρθεις στο Κίεβο, όποια μέρα είμαι εγώ εδώ!»
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοικτή πρόσκληση στον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που διεκδικεί ξανά το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη έδωσε απόψε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θέτοντας μόνον μία «προϋπόθεση»: Να…σταματήσει τον πόλεμο με τη Ρωσία «σε 24 ώρες» όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν!

«Ναι, παρακαλώ, Ντόναλντ Τραμπ! Σε προσκαλώ στην Ουκρανία, στο Κίεβο» είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε απόψε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4. Και πρόσθεσε: «Εάν μπορείς να σταματήσεις τον πόλεμο σε 24 ώρες, νομίζω, πως αυτό θα είναι αρκετό για να έρθεις στο Κίεβο, όποια μέρα είμαι εγώ εδώ!»

Ο Ουκρανός Πρόεδρος ανέφερε πως εάν ο Τραμπ έχει κάποια «φόρμουλα» για να τελειώσει τον πόλεμο, τότε, ναι, θέλει να την μάθει.

Η σπουδή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να απευθυνθεί προς τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ που έχει αποδοκιμάσει συχνά κατά το παρελθόν την πολιτική και τη στάση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν απέναντι σε Κίεβο και Μόσχα προκαλεί αφενός ενδιαφέρον, αφετέρου μαρτυρά την αγωνία του Ουκρανού ηγέτη να αποκτήσει κάποια «γέφυρα» επικοινωνίας με έναν Αμερικανό πολιτικό που έχει αρκετές πιθανότητες όχι μόνο να πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων αλλά και να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, βγαίνοντας ξανά Πρόεδρος των ΗΠΑ…

Βεβαίως, στην ίδια συνέντευξη, ο Ουκρανός Πρόεδρος είπε και πολλά άλλα. Όπως, π.χ. ότι δίχως την στήριξη των ΗΠΑ δεν θα είχαν αντέξει ως σήμερα…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

ΣΥΡΙΖΑ: «Ψέματα από τον πρωθυπουργό για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια»

Πρόκληση από τη νέα Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας – Απάντηση από το ΥΠΕΞ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα