ΑΘΗΝΑ
08:58
|
06.05.2024
Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε την Κυριακή να απελευθερωθούν οι όμηροι, μεταξύ των οποίων έξι καλόγριες, που απήχθησαν σε λεωφορείο στην Αϊτή την Παρασκευή.
Ο Πάπας Φραγκίσκος χαιρετά το πλήθος, που είναι συγκεντρωμένο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου κατά την προσευχή του Αγγέλου, από το παράθυρό του στο Βατικανό, 21 Ιανουαρίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε την Κυριακή να απελευθερωθούν οι όμηροι, μεταξύ των οποίων έξι καλόγριες, που απήχθησαν σε λεωφορείο στην Αϊτή την Παρασκευή, και είπε ότι προσεύχεται για κοινωνική αρμονία στη χώρα, αναφέρει το Reuters.

Ένοπλοι άρπαξαν λεωφορείο στην πρωτεύουσα της Αϊτής Πορτ-ο-Πρενς με τουλάχιστον έξι μοναχές και οδήγησαν σε άγνωστο προορισμό παίρνοντας όλους τους επιβάτες ομήρους, ανέφερε το Σάββατο το Vatican News, επικαλούμενο το Συνέδριο των Θρησκευτικών της Αϊτής.

«Με λύπη έμαθα την απαγωγή, στην Αϊτή, μιας ομάδας ανθρώπων, μεταξύ των οποίων έξι θρησκευόμενες αδελφές», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος μετά την εβδομαδιαία προσευχή του Αγγέλου.
«Στην ειλικρινή έκκλησή μου για την απελευθέρωσή τους, προσεύχομαι για κοινωνική συνεννόηση στη χώρα και καλώ όλους να βάλουν τέλος στη βία, η οποία προκαλεί μεγάλο πόνο σε αυτόν τον αγαπητό πληθυσμό», πρόσθεσε.

Η βία κλιμακώνεται εδώ και μήνες στην Αϊτή καθώς οι συμμορίες αναζητούν την εξουσία και επιδιώκουν να ασκήσουν πίεση στον μεταβατικό πρωθυπουργό Άριελ Χένρι, ενόψει της λήξης της πολιτικής συμφωνίας στις 7 Φεβρουαρίου που εδραίωσε την εξουσία του.

Η βία έρχεται πριν από μια δικαστική απόφαση που αναμένεται στις 26 Ιανουαρίου για μια πολυεθνική δύναμη υπό την ηγεσία της Κένυας για την αντιμετώπιση της βίας των συμμοριών στη χώρα, μια από τις φτωχότερες στο δυτικό ημισφαίριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκία: Ως τζαμί θα λειτουργεί από σήμερα η ιστορική βυζαντινή Μονή της Χώρας

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Ευχές του πάπα Φραγκίσκου για το Ορθόδοξο Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα