ΑΘΗΝΑ
06:37
|
24.06.2026
Μια επίσκεψη με αρκετό συμβολισμό μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε η δική του πλατφόρμα Χ για κρούσματα αντισημιτισμού.
Το Άουσβιτς επισκέφθηκε ο Ίλον Μασκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης των δυνάμεων των Ναζί στην Πολωνία, Άουσβιτς, όπου δολοφονήθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο Εβραίοι το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο επισκέφθηκε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης, μεταξύ άλλων, της πλατφόρμας X, Ίλον Μασκ.

Ο Μασκ βρίσκεται στην Πολωνία από το πρωί της Δευτέρας 22/1 προκειμένου να συμμετάσχει σε διαδικτυακή συζήτηση για τον αντισημιτισμό που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση Εβραίων, ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου. Η διαδικτυακή συζήτηση έρχεται μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε ο Μασκ από εβραϊκές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Anti-Defamation, την εβραϊκή οργάνωση για τα πολιτικά δικαιώματα, που του ζήτησε να σταματήσει να επιτρέπει στους νεοναζί και άλλους να μεταδίδουν στην πλατφόρμα «Χ» αντισημιτικές απόψεις. Τον επέκριναν επίσης για τη δική του φαινομενική υποστήριξη του αντισημιτισμού στον ιστότοπο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ αντιμετώπισε μεγάλες αντιδράσεις τον περασμένο Νοέμβριο, λόγω του αντισημιτικού περιεχομένου στο «X», οδηγώντας διαφημιστές όπως η Apple και τη Walt Disney να αποσυρθούν από την πλατφόρμα. Αργότερα τον ίδιο μήνα, επισκέφθηκε το Ισραήλ, στον απόηχο της επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ανώτερα πολιτικά στελέχη από ευρωπαϊκές χώρες και ο Μασκ θα συναντηθούν στην Κρακοβία «για να συζητήσουν και να βρουν λύσεις στις κλιμακούμενες αυξήσεις του αντισημιτισμού που επηρεάζουν την Ευρώπη» δήλωσε η Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Ένωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με φόντο τα οξυμένα προβλήματα, τα εργατικά ατυχήματα και την κλοπή των ενσήμων.
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ισραήλ έφθασαν Μαροκινοί αξιωματικοί της Δύναμης Σταθεροποίησης Γάζας

Δεν συζητάμε για τους ιρανικούς πυραύλους, ξεκαθαρίζει ο Πεζεσκιάν

Παραβιάσεις και παραβάσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο

Επιχείρηση απομάκρυνσης 11.000 ναυτικών από τα Στενά του Ορμούζ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα