ΑΘΗΝΑ
11:07
|
02.05.2024
Μια επίσκεψη με αρκετό συμβολισμό μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε η δική του πλατφόρμα Χ για κρούσματα αντισημιτισμού.
Το Άουσβιτς επισκέφθηκε ο Ίλον Μασκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης των δυνάμεων των Ναζί στην Πολωνία, Άουσβιτς, όπου δολοφονήθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο Εβραίοι το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο επισκέφθηκε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης, μεταξύ άλλων, της πλατφόρμας X, Ίλον Μασκ.

Ο Μασκ βρίσκεται στην Πολωνία από το πρωί της Δευτέρας 22/1 προκειμένου να συμμετάσχει σε διαδικτυακή συζήτηση για τον αντισημιτισμό που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση Εβραίων, ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου. Η διαδικτυακή συζήτηση έρχεται μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε ο Μασκ από εβραϊκές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Anti-Defamation, την εβραϊκή οργάνωση για τα πολιτικά δικαιώματα, που του ζήτησε να σταματήσει να επιτρέπει στους νεοναζί και άλλους να μεταδίδουν στην πλατφόρμα «Χ» αντισημιτικές απόψεις. Τον επέκριναν επίσης για τη δική του φαινομενική υποστήριξη του αντισημιτισμού στον ιστότοπο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ αντιμετώπισε μεγάλες αντιδράσεις τον περασμένο Νοέμβριο, λόγω του αντισημιτικού περιεχομένου στο «X», οδηγώντας διαφημιστές όπως η Apple και τη Walt Disney να αποσυρθούν από την πλατφόρμα. Αργότερα τον ίδιο μήνα, επισκέφθηκε το Ισραήλ, στον απόηχο της επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ανώτερα πολιτικά στελέχη από ευρωπαϊκές χώρες και ο Μασκ θα συναντηθούν στην Κρακοβία «για να συζητήσουν και να βρουν λύσεις στις κλιμακούμενες αυξήσεις του αντισημιτισμού που επηρεάζουν την Ευρώπη» δήλωσε η Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Ένωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα