ΑΘΗΝΑ
12:26
|
03.05.2024
Πρόκειται για την τρίτη περιοδεία του Μπλίνκεν στο εξωτερικό μετά τις επισκέψεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής και την εμφάνιση στο Νταβός.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο φόντο μίας Μέσης Ανατολής που «βράζει», και με ευθύνη της κυβέρνησης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα πραγματοποιήσει τις επόμενες λίγες μέρες περιοδεία σε χώρες της Αφρικής.

Πρόκειται για την τρίτη περιοδεία του Μπλίνκεν στο εξωτερικό από την αρχή του 2024 μετά τις διαδοχικές επισκέψεις σε εννιά χώρες της Μέσης Ανατολής, την εμφάνισή του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός της Ελβετίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Μπλίνκεν θα μεταβεί σε Πράσινο Ακρωτήρι, Ακτή Ελεφαντοστού, Νιγηρία και Αγκόλα από την ερχόμενη Κυριακή με επίκεντρο την «περιφερειακή σταθερότητα, την αποτροπή συγκρούσεων, την προώθηση της δημοκρατίας και του εμπορίου».

Η εμφάνιση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών σε αφρικανικές χώρες γίνεται στο κάδρο χρόνιας γεωπολιτικής αντιπαράθεσης με ισχυρούς αντιπάλους των ΗΠΑ στη λεγόμενη «Μαύρη Ήπειρο» όπως είναι η Ρωσία και η Κίνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τζο Μπάιντεν: Ξενοφοβικές χώρες η Ινδία και η Ιαπωνία

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα