ΑΘΗΝΑ
21:42
|
07.05.2024
Νέα συμφωνία για μείωση των ελέγχων σε τρόφιμα και ευπαθή προϊόντα μετά το Brexit θα απαιτούσε ευθυγράμμιση με κανόνες της Ε.Ε.
Ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών, Κιρ Στάρμερ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που σκέφτεται ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών (και κατά πολλούς επόμενος πρωθυπουργός στο Ηνωμένο Βασίλειο) σερ Κιρ Στάρμερ, για την εξομάλυνση στρεβλώσεων στο εμπόριο που προκάλεσε το Brexit, μπορεί να απαιτεί ευθυγράμμιση του Λονδίνου με ορισμένους κανόνες της Ε.Ε.

Αυτό υποστήριξε σήμερα ο πρέσβης της Ε.Ε. στο Λονδίνο, Πέδρο Σερράνο με ομιλία που εκφώνησε στη βρετανική «δεξαμενή σκέψης», «UK In a Changing Europe».

Ο Πέδρο Σερράνο είπε πως η συμφωνία που επιθυμεί να συνάψει με την Ε.Ε. για μειώσει τις επιπτώσεις των ελέγχων σε τρόφιμα και ευπαθή αγροτικά προϊόντα μετά το Brexit θα απαιτήσει την αποδοχή ευθυγράμμισης με κανόνες της Ε.Ε. από το Λονδίνο.

Ο ίδιος τόνισε με νόημα πως η Ε.Ε. είναι «ευνοϊκή» απέναντι στην ιδέα υπογραφής μίας  Φυτοϋγειονομικής Συμφωνίας με το Η.Β. υπό προϋποθέσεις.

Ο 61χρονος ηγέτης των Εργατικών Κίρ Στάρμερ έχει δηλώσει πως επιθυμεί να διαπραγματευτεί μία συμφωνία με την Ε.Ε. για να εξομαλύνει το εμπόριο μετά την αποχώρηση του Η.Β. από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα