ΑΘΗΝΑ
03:24
|
04.05.2024
Δεύτερη νίκη για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ στην εσωκομματική διαμάχη των Ρεπουμπλικανών. Στις 10 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμα Τραμπ επί της αντιπάλου του.
Δεύτερη άνετη νίκη του Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νικητής και στην πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ αναδείχθηκε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, στην εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα. Με καταμετρημένο το 70% των ψήφων ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται με δέκα ποσοστιαίες μονάδες επί της αντιπάλου του, Νίκι Χέιλι. Πρόκειται για τη δεύτερη νίκη Τραμπ μετά την πρώτη κάλπη στην πολιτεία Αιόβα και όλα δείχνουν ότι είναι το φαβορί για να κερδίσει την υποψηφιότητα του κόμματός του για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Σύμφωνα με εκτίμηση της εταιρείας Edison Research, ο κ. Τραμπ θα εξασφαλίσει τουλάχιστον 11 αντιπροσώπους στο συνέδριο σε αυτή την πολιτεία, ενώ η Νίκι Χέιλι 8, ενώ απομένουν τρεις ακόμη αντιπρόσωποι για να κατανεμηθούν.

Η πρώην πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, παραδέχθηκε  την ήττα της, τόνισε όμως πως παραμένει στην κούρσα για το χρίσμα της παράταξης. «Αυτή η κούρσα απέχει ακόμη πολύ από το να έχει τελειώσει», είπε η Νίκι Χέιλι σε υποστηρικτές της στη βορειοδυτική πολιτεία των ΗΠΑ. Εάν υποψήφιος του κόμματος αναδειχθεί ο κ. Τραμπ, πρόσθεσε καυστικά, θα πρόκειται για «νίκη», του Δημοκρατικού νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Στη δηκτική τοποθέτηση της αντιπάλου του ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε: «Η Χέιλι είχε μια κακή βραδιά και μιλάει σαν να κέρδισε!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα