ΑΘΗΝΑ
18:29
|
19.05.2024
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών μετέβη σήμερα στο Ισραήλ στο πλαίσιο διαβουλεύσεων για την εξασφάλιση της απελευθέρωσης των ομήρων της Χαμάς και την βοήθεια στη Γάζα.
Οι υπουργοί Εξωτερικών Ισραήλ και Βρετανίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ευγνωμοσύνη της χώρας του για την υποστήριξη της Βρετανίας «σε ό,τι επακολούθησε» των επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου εξέφρασε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατς, συναντώντας στην Ιερουσαλήμ τον Βρετανό ομόλογό του, Ντέβιντ Κάμερον.

Ο Κατς τόνισε πως εκτιμά ιδιαίτερα τις προσπάθειες του Ντέιβιντ Κάμερον για την εξασφάλιση της απελευθέρωσης όλων των ομήρων επισημαίνοντας τον «κρίσιμο ρόλο της διεθνούς κοινότητας» στην αντιμετώπιση «περιφερειακών προκλήσεων».

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης στην «αρνητική επιρροή» του Ιράν στην περιοχή κατηγορώντας το πως επιχειρεί την υπονόμευση της σταθερότητας. Προειδοποίησε επίσης με αυτή την αφορμή και τη Χεζμπολάχ λέγοντας πως εάν δεν αποσυρθεί από τα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει και η ίδια η οργάνωση και το κράτος του Λιβάνου «τις συνέπειες».

Διαβεβαίωσε επίσης πως ο ισραηλινός στρατός εντείνει τις επιχειρήσεις με στόχο την «καταπολέμηση» της Χαμάς και την εξασφάλιση της επιστροφής όλων των ομήρων.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται  να μεταβεί στη συνέχεια στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης και μετά στο Κατάρ.

Πριν τη συνάντηση με τον Ίσραελ Κατς, ο Ντέιβιντ Κάμερον συναντήθηκε και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Λαβρόφ: Καιρός η Ουκρανία να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης

Κασσελάκης: Σχέση καλής γειτονίας μόνο αν η Τουρκία αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα