ΑΘΗΝΑ
13:33
|
27.04.2024
Ο Ερντογάν  τόνισε πως το παλαιστινιακό είναι στο επίκεντρο της προσοχής και της χώρας του και του Ιράν και ο Ραϊσί εξήρε τη στάση της…
Οι πρόεδροι Ιράν και Τουρκίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο φόντο του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας και την ανάφλεξη των εστιών σύγκρουσης στην ευρύτερη Μέση Ανατολή πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τουρκία η σημαντική επίσκεψη του Ιρανού Προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί μετά από τουλάχιστον δύο αναβολές.

Στη διάρκεια των επαφών και συναντήσεων που είχε στην Άγκυρα ο Ιρανός Πρόεδρος με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογράφηκαν 10 συμφωνίες (στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού, των υποδομών, των μεταφορών, της επιστήμης, του τουρισμού, κ.α.) και επισήμαναν την σημασία περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ άλλων και κατά των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ (δρα σε Ν.Τουρκία, Βόρειο Ιράκ) και του YPG που δρα στη Συρία, εκτιμώντας πως απειλούν «την ασφάλεια» των χωρών τους και της περιοχής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Sabah οι δύο Πρόεδροι αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις σε κατεχόμενη Παλαιστίνη, Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν και Νότιο Καύκασο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος  τόνισε πως το παλαιστινιακό είναι στο επίκεντρο της προσοχής και της χώρας του και του Ιράν και ο Ραϊσί εξήρε τη στάση της Τουρκίας στο παλαιστινιακό επισημαίνοντας πως οι δυο τους συμφωνούν στην αναγνώριση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.

Ερντογάν και Ραϊσί σχεδιάζουν επίσης να ενισχύσουν τις εμπορικές σχέσεις τους, αυξάνοντας τις εμπορικές συναλλαγές τους στα 30 δισεκ. δολάρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζεμπαϊτζάν

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Ιράν: Ελεύθερο θα αφεθεί το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα