ΑΘΗΝΑ
05:18
|
04.05.2024
Η κυβέρνηση είναι απομονωμένη και δεν μπορεί να υπερασπιστεί το άδικο νομοσχέδιο της λέει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του επικροτώντας τους αγώνες των φοιτητών.
ΚΚΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τους «δίκαιους, μαζικούς αγώνες, μέσα από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, των χιλιάδων φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών, εργαζόμενων στα πανεπιστήμια που, κόντρα στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης της ΝΔ αποφασίζουν και διαδηλώνουν ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων» επικροτεί το ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος, εκτιμάται πως η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει πως είναι εκσυγχρονισμός η ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης με «αγορά πτυχίων, με φοιτητές-πελάτες και μαθητές που διαχωρίζονται ανάλογα  με την τσέπη της οικογένειας». Προσθέτει χαρακτηριστικά αναφερόμενο στην κυβέρνηση:

«Γι’ αυτό επιδιώκει “να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα”, τροφοδοτώντας μια συζήτηση μακριά και έξω από τις ανάγκες των φοιτητών, των μαθητών, των οικογενειών τους. Η επιστράτευση των διαφόρων κονδυλοφόρων, που αναπαράγουν τα ψέματα περί “κέντρων ανομίας” και δήθεν παράνομων καταλήψεων ένα πράγμα αποδεικνύουν: Η κυβέρνηση είναι απομονωμένη και δεν μπορεί να υπερασπιστεί το άδικο νομοσχέδιο της».

«Η “ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία”, για την οποία δήθεν κόπτονται, διαταράσσεται από την πολιτική της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης των δημόσιων πανεπιστημίων, κι όχι από τους φοιτητές που ζητούν τα αυτονόητα. Από αυτή την πολιτική κινδύνεψαν να χαθούν εξάμηνα, αφού σε πολλά πανεπιστημιακά τμήματα δεν υπήρχε εκπαιδευτικός για να διδάξει μαθήματα που βρίσκονται στα προγράμματα σπουδών!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που κατέχει το ρεκόρ κλειστών σχολών τα δυο χρόνια της πανδημίας, υποκριτικά μιλά για χαμένες εξεταστικές και εξάμηνα. Φοβάται το γεγονός ότι πολλαπλασιάζονται οι φοιτητές, οι μαθητές, που συζητούν, αγωνίζονται, αποφασίζουν, δρουν συλλογικά και μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια της».

«“Δίκαιο και εφικτό” είναι τα πτυχία να εξασφαλίζουν δουλειά στο αντικείμενο σπουδών με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα» επισημαίνει η ανακοίνωση του ΚΚΕ που καταλήγει ως εξής:

«Ο αγώνας είναι δίκαιος και θα συνεχιστεί. Ούτε με καταστολή, ούτε με κοροϊδία, μπορούν να σταματήσουν αυτό το ποτάμι που γίνεται όλο και πιο ορμητικό και απαιτεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο να μην κατατεθεί!

Οι μορφωτικές ανάγκες των πολλών μπορούν να βρουν ικανοποίηση και διέξοδο στην πάλη για μια εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, πραγματικά αναβαθμισμένη όπου το κριτήριο του κέρδους των λίγων θα ανήκει στο παρελθόν και στο επίκεντρο της κοινωνίας θα τεθεί η κοινωνική ευημερία και ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός για την αξιοποίηση όλων των αποφοίτων.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα που δίνεται σήμερα, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να χαραχτεί αυτός ο δρόμος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα