ΑΘΗΝΑ
07:10
|
04.05.2024
Μέσω της ψηφιακής εξεταστικής ο υπουργός Παιδείας προσπαθεί να ξεπεράσει τα προβλήματα που δημιουργούν οι καταλήψεις των φοιτητών.
Ψηφιακή Εξεταστική προτείνει ο υπουργός Παιδείας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να παρακάμψει μία σειρά θεμάτων που προκαλεί το γενικευμένο κύμα καταλήψεων και φοιτητικών κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια της χώρας εξαιτίας της κυβερνητικής προσπάθειας για την ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, επιχειρεί ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο Πιερρακάκης εξέδωσε σήμερα επείγουσα «ερμηνευτική» εγκύκλιο προς τις συγκλήτους των Πανεπιστημίων ζητώντας την σύγκλιση της Συνόδου των Πρυτάνεων τη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης αναφορικά με τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Α.Ε.Ι.

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης

Στην εγκύκλιο αυτή αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως είναι επιτρεπτή η διεξαγωγή φοιτητικών εξετάσεων (γραπτών και προφορικών) μέσω ηλεκτρονικών μέσων (ψηφιακή εξεταστική) δυνάμει ρητής διάταξης νόμου όπου δεν καθίσταται δυνατή η διά ζώσης διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών ή τη χρήση των υποδομών του Α.Ε.Ι. για τη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας.

Στην ίδια εγκύκλιο ο Πιερρακάκης αναφέρει επίσης πως οι ανωτέρω διατάξεις ορίζουν ότι τα ειδικότερα θέματα των εναλλακτικών μεθόδων αξιολόγησης ρυθμίζονται στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Α.Ε.Ι., εφόσον έχει εκδοθεί, ο οποίος, σημειωτέον, εκδίδεται με απόφαση της Συγκλήτου κατόπιν πρότασης του Πρύτανη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα