ΑΘΗΝΑ
16:33
|
29.05.2024
Μέσω της ψηφιακής εξεταστικής ο υπουργός Παιδείας προσπαθεί να ξεπεράσει τα προβλήματα που δημιουργούν οι καταλήψεις των φοιτητών.
Ψηφιακή Εξεταστική προτείνει ο υπουργός Παιδείας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να παρακάμψει μία σειρά θεμάτων που προκαλεί το γενικευμένο κύμα καταλήψεων και φοιτητικών κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια της χώρας εξαιτίας της κυβερνητικής προσπάθειας για την ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, επιχειρεί ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο Πιερρακάκης εξέδωσε σήμερα επείγουσα «ερμηνευτική» εγκύκλιο προς τις συγκλήτους των Πανεπιστημίων ζητώντας την σύγκλιση της Συνόδου των Πρυτάνεων τη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης αναφορικά με τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Α.Ε.Ι.

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης

Στην εγκύκλιο αυτή αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως είναι επιτρεπτή η διεξαγωγή φοιτητικών εξετάσεων (γραπτών και προφορικών) μέσω ηλεκτρονικών μέσων (ψηφιακή εξεταστική) δυνάμει ρητής διάταξης νόμου όπου δεν καθίσταται δυνατή η διά ζώσης διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών ή τη χρήση των υποδομών του Α.Ε.Ι. για τη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας.

Στην ίδια εγκύκλιο ο Πιερρακάκης αναφέρει επίσης πως οι ανωτέρω διατάξεις ορίζουν ότι τα ειδικότερα θέματα των εναλλακτικών μεθόδων αξιολόγησης ρυθμίζονται στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Α.Ε.Ι., εφόσον έχει εκδοθεί, ο οποίος, σημειωτέον, εκδίδεται με απόφαση της Συγκλήτου κατόπιν πρότασης του Πρύτανη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπογραφή δύο νέων συμφωνιών Ελλάδας-Κατάρ στην Αθήνα

Ο Λούλα ανακαλεί τον πρέσβη της Βραζιλίας στο Ισραήλ

«Πράσινο φως» από Μακρόν και Σολτς στο Κίεβο για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας «Έξω από την Ε.Ε.-Αποχή από τις Ευρωεκλογές»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα