ΑΘΗΝΑ
03:00
|
03.05.2024
Οι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού έφθασαν ως την Τύρο και το Μαγκαρίγεχ  με αφορμή επίθεση drone στο βόρειο Ισραήλ.
Ισραηλινός στρατός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδοχικές επιδρομές κατά στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο ισραηλινός στρατός και η πολεμική αεροπορία μετά από επιθέσεις της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης στο σύστημα αεράμυνας «Σιδερένιος Θόλος».

Οι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού έφθασαν ως την Τύρο και το Μαγκαρίγεχ  με αφορμή επίθεση τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο βόρειο Ισραήλ το πρωί, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η Χεζμπολάχ. Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε επίσης ρουκέτες και κατά θέσεων του ισραηλινού στρατού στην μεθοριακή κοινότητα Σλομί και στο Όρος Ντοβ.

Από την έναρξη  των εχθροπραξιών στη μεθόριο Ισραήλ-Λιβάνου στις 8 Οκτωβρίου, η Χεζμπολάχ έχει ανακοινώσει πως έχασε 167 μαχητές της από ισραηλινά πυρά.

Στο φόντο αυτών των εξελίξεων το Ισραήλ προσεγγίζει διάφορες χώρες (μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία κ.α.) προσπαθώντας να πετύχει την υποχώρηση των μαχητών της Χεζμπολάχ αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα του Ισραήλ.

Αυτό το θέμα απασχόλησε και τη σημερινή συνάντηση ανάμεσα στον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Ισραέλ Κατς και τον Ιταλό ομόλογό του, Αντόνιο Ταγιάνι στην Ιερουσαλήμ με τον πρώτο να ζητά απεγνωσμένα τη «βοήθεια της Ρώμης» (όπως ανέφερε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας The Times of Israel) ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο γενικευμένου πολέμου, για το οποίο ετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό ο ισραηλινός στρατός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα