ΑΘΗΝΑ
18:43
|
23.06.2024
Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας στο σύγχρονο πολύπλοκο περιβάλλον πρέπει να επιχειρούν υπό την κάλυψη ενός εξελιγμένου… θόλου.
Δημιουργία θόλου antidrone για τις Ένοπλες Δυνάμεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία «ενός θόλου antidrone για τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας» εξήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού «Θράκη» από τον αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο στον αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο.

Αναφερόμενος στα οπλικά μας συστήματα, στο πλαίσιο της «ατζέντας 2030», είπε ότι ο θόλος antidrone θα επιτρέπει στις Ένοπλες Δυνάμεις μας «να επιχειρούν προστατευμένες από την απειλή των drones».

«Το σήμα της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, στην οποία ως δόκιμος αξιωματικός είχα κάνει ασκήσεις πολύ-πολύ παλιά,» πρόσθεσε «αναγράφει ‘υπό σκιή’ και η απάντηση του Λεωνίδα στην απειλή των Περσών στις Θερμοπύλες νομίζω ότι μπορεί να ισχύσει απολύτως σε αυτή την περίπτωση». «Πρόθεσή μας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας στο σύγχρονο πολύπλοκο περιβάλλον να επιχειρούν υπό την κάλυψη ενός εξελιγμένου θόλου antidrone», συμπλήρωσε.

Ο κ. Δένδιας, κατά την επίδοση αναμνηστικού δώρου στον απερχόμενο διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, ανέφερε: «Θεωρώ ότι η Θράκη είναι μια περιοχή τεράστιου στρατηγικού ενδιαφέροντος για την πατρίδα μας, αλλά όχι μόνο για την πατρίδα μας». «Και ότι έχει δυνατότητες ανάπτυξης και κομβικό ρόλο να παίξει, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται απολύτως από τις εξελίξεις και τη σημερινή πραγματικότητα, χωρίς να σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι έχουμε φτάσει στην οροφή. Υπάρχει απεριόριστη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της Θράκης σε όλα αυτά τα επίπεδα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθεί το πελατειακό μοντέλο και την κομματοκρατία στην δημόσια διοίκηση»

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαψεύδουν δημοσιεύματα περί συνάντησης συνεργατών Κασσελάκη-Ανδρουλάκη

ΚΚΕ: Έστω και τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα για να προστατευτούν οι ζωές και οι περιουσίες του λαού

Γαλλία-Εκλογές: Πρώτη στις δημοσκοπήσεις η άκρα Δεξιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα