ΑΘΗΝΑ
18:09
|
03.05.2024
Αποφασίστηκε «οδικός χάρτης» για να καταστεί η χώρα ηγέτιδα στον τομέα της βιοτεχνολογίας στο πλαίσιο αναπτυξιακού «Οράματος 2030».
Σαουδική Αραβία-Ατζέντα Βιοτεχνολογίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ατζέντα Εθνικής Βιοτεχνολογικής Στρατηγικής ώστε να γίνει η Σαουδική Αραβία πρωτοπόρος δύναμη σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική ως το 2030 και σε διεθνές επίπεδο ως το 2040 κατέστρωσε η κυβέρνηση του Σαουδάραβα πρωθυπουργού και πρίγκηπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

 Όπως ανακοινώθηκε η νέα στρατηγική συμπεριλαμβάνει έναν γενικό «οδικό χάρτη» προκειμένου να καταστεί η χώρα ηγέτιδα στον τομέα της ακμάζουσας βιοτεχνολογίας στο πλαίσιο του κυβερνητικού αναπτυξιακού σχεδίου «Όραμα 2030» που επιδιώκει σαρωτικές αλλαγές στην αναδιάρθρωση της οικονομίας, της ενεργειακής απεξάρτησης από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και την αναζωογόνηση της κοινωνίας που μόλις λίγα χρόνια πριν είχε εγκλωβιστεί στη «λογική» άκρατου σουνιτικού συντηρητισμού με χαρακτηριστικό την μεγάλη καταπίεση βασικών δικαιωμάτων στις γυναίκες.

Η βιοτεχνολογική ανάπτυξη στη Σαουδική Αραβία εδράζεται σε τέσσερις τομείς:

  • Στην δημιουργία καινοτόμων ασφαλών εμβολίων
  • Στην δημιουργία βιοτεχνολογικής μεταποίησης
  • Στη γενετική
  • Στην βελτιστοποίηση φυτικών ειδών για αύξηση της αγροτικής παραγωγής σε μία χώρα με «δύσκολο», άνυδρο εν πολλοίς, κλίμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Boeing mafia;

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Πάσχα: Πού θα γιορτάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα