ΑΘΗΝΑ
02:39
|
04.05.2024
Στις 30 Ιανουαρίου στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, καλούν σε κινητοποίηση εκπαιδευτικοί και γονείς.
Όταν τα κτίρια είναι ακατάλληλα, η λύση δεν είναι το κλείσιμο, αλλά η χρηματοδότηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με νέα  συγκέντρωση που καλούν εκπαιδευτικοί και γονείς, την ερχόμενη Τρίτη, 30 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την «πρωτοφανή και αδιανόητη», όπως τη χαρακτηρίζει η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, απόφαση του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη για κλείσιμο 3 ειδικών σχολείων που συστεγάζονται, του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη, του Ειδικού Δημοτικού  Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης για παιδιά με αυτισμό και του διαμοιρασμού των μαθητών σε άλλα σχολεία.

«Το Υπουργείο που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, έχει την ευθύνη να μην κλείσουν τα σχολεία. Όταν τα υπάρχοντα ειδικά σχολεία δεν επαρκούν και τα κτήρια είναι ακατάλληλα, η λύση δεν είναι το κλείσιμο, αλλά χρήματα για να λειτουργήσουν, και αυτό είναι υποχρέωσή τους», τονίζει η ΕΛΜΕ.

«Ζητάμε να βρεθεί προσωρινή λύση για τη στέγαση του σχολείου και στο μεταξύ να δρομολογηθεί το κτίσιμο νέου κτιρίου με ευθύνη των αντίστοιχων φορέων. Ζητάμε να παρθούν επιτέλους μέτρα για ουσιαστική αναβάθμιση της ειδικής αγωγής σε κατάλληλα και ασφαλή κτίρια, με επαρκές προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και ασφαλείς μεταφορές για τους μαθητές με αναπηρία σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί κάνοντας λόγο για «μπαλάκι» ευθυνών που οι αρμόδιοι πετούν ο ένας στον άλλον.

«Τα προβλήματα της ειδικής αγωγής δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Συνδέονται με τη γενικότερη υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, την αντιμετώπισή της στη λογική κόστους-οφέλους και την προώθηση της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του αγαθού της παιδείας. Η πολιτική αυτή περνάει και μέσα από την τοπική διοίκηση, περιφερειακή και δημοτική, που λειτουργεί ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης. Έτσι, η δήθεν αποκέντρωση μέσω του Καλλικράτη παρέδωσε την ευθύνη των σχολικών κτιρίων στους δήμους, χωρίς φυσικά να δοθεί και η αντίστοιχη χρηματοδότηση. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι η συνέπεια όλων αυτών των επιλογών», τονίζει στο κάλεσμά του ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (ΣΕΕΠΕΑ), ζητώντας να βρεθεί προσωρινή λύση για τη στέγαση του σχολείου και στο μεταξύ να δρομολογηθεί το κτίσιμο νέου κτιρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα