ΑΘΗΝΑ
05:58
|
28.04.2024
«Σε ευχαριστώ Νότια Αφρική» το σχόλιο του Βραζιλιάνου σκιτσογράφου στο Χ.
Του Κάρλος Λατούφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προχώρησε σε μια ιστορική απόφαση στην υπόθεση προσφυγής της Νότιας Αφρικής εναντίον του Ισραήλ, το οποίο κατηγορεί για γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας. Το ανώτατο δικαστικό όργανο αποδέχθηκε την προσφυγή και αποφάσισε ότι το Ισραήλ πρέπει να αποτρέψει οποιεσδήποτε ενέργειες οδηγούν σε γενοκτονία στη Γάζα, αλλά και να λάβει άμεσα μέτρα για να εισέλθει ανθρωπιστική βοήθεια. Ήταν ένα πρώτο «χαστούκι» για την κυβέρνηση πολέμου του Μπέντζαμιν Νετανιάχου χωρίς ωστόσο να ζητήσει τερματισμό του πολέμου και κατάπαυση πυρός.

Ο γνωστός σκιτσογράφος από τη Κάρλος Λατούφ ευχαρίστησε τη Νότια Αφρική που έσυρε το Ισραήλ ενώπιον της Δικαιοσύνης με αυτό το σκίτσο:

Πάντως μία ημέρα μετά τη Χάγη, το Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στη Γάζα, όπου οι νεκροί έχουν αγγίξει 26. 257. Μάλιστα, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 174 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν 310.

Το Ισραήλ συνεχίζει αμετανόητο να ισοπεδώνει τη Γάζα, όπως δείχνουν τα σκίτσα των Thiago Lucas (Βραζιλία) και Paresh Nath (Ινδία).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

17η Απρίλη-Γενική Απεργία για το 59%;  

ΕΣΥ καλά;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα