ΑΘΗΝΑ
16:26
|
17.05.2024
Το αντιτορπιλικό Diamond του Βασιλικού Ναυτικού κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.
Το HMS Diamond, που απεικονίζεται εδώ το 2021, επιχειρεί επί του παρόντος στην Ερυθρά Θάλασσα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αντιτορπιλικό Diamond του Βασιλικού Ναυτικού κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως μεταδίδει το TASS.

«Χθες το πλήρωμα του HMSDiamond έπρεπε να καταρρίψει για άλλη μια φορά ένα επιθετικό drone των Χούθι που στόχευε παράνομα το πλοίο», έγραψε στη σελίδα του X (παλαιότερα γνωστό ως Twitter).

Σύμφωνα με το υπουργείο, το drone καταρρίφθηκε με τη χρήση πυραυλικού συστήματος Sea Viper. Κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκε, ούτε το πλοίο υπέστη ζημιές.

Το HMS Diamond αναπτύχθηκε στην περιοχή πριν από σχεδόν δύο μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, απέκρουσε πολλές επιθέσεις με drone. Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Γκραντ Σαπς δήλωσε στις 9 Ιανουαρίου ότι η φρεγάτα Ρίτσμοντ είχε παραδοθεί στην Ερυθρά Θάλασσα. Στις 24 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Επικρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου στο Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) Άντριου Μίτσελ δήλωσε ότι το HMS Richmond θα αντικαταστήσει σύντομα το HMS Diamond στη ζώνη περιπολίας.

Μετά την κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας, οι Χούθι προειδοποίησαν ότι θα εξαπολύσουν επιδρομές στο ισραηλινό έδαφος, ενώ θα απαγορεύουν στα πλοία που συνδέονται με το εβραϊκό κράτος να περνούν από τα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας και του στενού Bab el-Mandeb μέχρι Το Τελ Αβίβ διέκοψε τη στρατιωτική του επιχείρηση κατά της παλαιστινιακής ριζοσπαστικής οργάνωσης Χαμάς στον εμπόλεμο θύλακα. Από τα μέσα Νοεμβρίου, δεκάδες πολιτικά πλοία έχουν δεχθεί επίθεση από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα