ΑΘΗΝΑ
07:23
|
21.06.2024
Τα κρατικά μέσα υποστήριξαν πως ο χρόνος πτήσης των πυραύλων ξεπέρασε τις δύο ώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα δοκιμή των νέας γενιάς πυραύλων υποβρυχίων τύπου cruise πραγματοποίησε την Κυριακή ο στρατός της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων τη χώρας, KCNA, εν μέσω όξυνσης της έντασης μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.  Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε από υποβρύχιο.

Ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, επέβλεψε τη δοκιμή του πυραύλου «Pulhwasal-3-31», ίδιου τύπου με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε χερσαία δοκιμή, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των οπλικών συστημάτων της χώρας.

Η Βόρεια Κορέα έχει αυξήσει τις δοκιμές στρατιωτικού εξοπλισμού τις τελευταίες εβδομάδες, μεταξύ των οποίων ενός «υποβρύχιου πυρηνικού οπλικού συστήματος» και ενός υπερηχητικού βαλλιστικού πυραύλου.

Τα κρατικά μέσα υποστήριξαν πως οι πύραυλοι πέταξαν πάνω από τη θάλασσα στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της χώρας για 7.421 δευτερόλεπτα και 7.445 δευτερόλεπτα αντιστοίχως, και πέτυχαν έναν απροσδιόριστο νησιωτικό στόχο, υποδεικνύοντας ότι ο χρόνος πτήσης ξεπέρασε τις δύο ώρες.

Οι δοκιμές πυραύλων cruise δεν απαγορεύονται βάσει των κυρώσεων που έχει επιβάλει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εις βάρος της Πιονγκγιάνγκ, αντίθετα με αυτές βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στη Γαλλία: Η μάχη των ακραίων στη Δεξιά, την Αριστερά και το Κέντρο;

Οι πέντε προκλήσεις του νέου Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

Μπαράζ επαφών Κύπρου-Λιβάνου μετά τις απειλές Νασράλα

Σταϊκούρας: Τον Νοέμβριο η παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα