ΑΘΗΝΑ
13:07
|
15.07.2024
Κ. Κασσελάκης και Αποστολάκης ενημερώθηκαν για τα εξοπλιστικά προγράμματα, μισθολογικό στρατιωτικών και εκσυγχρονισμό των υποδομών.
Κασσελάκης στο υπουργείο Άμυνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μήνυμα, ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ τα εθνικά θέματα αποτελούν ζήτημα ασφάλειας της χώρας και όχι επικοινωνίας έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος επισκέφτηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να ενημερωθεί, για τα εξοπλιστικά προγράμματα που περιέχονται στην επιστολή Μπλίνκεν, στα οποία συμπεριλαμβάνεται αγορά αεροσκαφών F35 αξίας 8,2 δισ.

Στο επίκεντρο της ενημέρωσης που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά και ο πρώην υπουργός ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας βρέθηκαν τα εξοπλιστικά προγράμματα, το μισθολογικό των στρατιωτικών και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, η οποία περιεστράφη γύρω από τα εθνικά θέματα.

Στις δηλώσεις του ο Στέφανος Κασσελάκης ευχαρίστησε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την «ειλικρινή» συζήτηση επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να είναι παραγωγικός στα εθνικά θέματα, στην άμυνα της χώρας.

«Για μας τα εθνικά θέματα, η άμυνα της χώρας, δεν είναι ζήτημα επικοινωνίας. Είναι ζήτημα της ασφάλειας της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα. Και έτσι τα αντιμετωπίζουμε».

Για τα εξοπλιστικά προγράμματα σχολίασε ότι «βρισκόμαστε στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας μέχρι να φθάσουμε σε συμφωνία για την οποία θα υπάρχει ενημέρωση. Αναδείξαμε συγχρόνως τα ζητήματα για την αμοιβή των στρατιωτικών και τον οικογενειακό τους σχεδιασμό που έχουν μείνει πίσω και συγχρόνως ζητήματα συνολικού και ολιστικού εκσυγχρονισμού των υποδομών της χώρας και των αμυντικών υποδομών ειδικά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

«Ευχαριστούμε ειλικρινά τον Υπουργό Άμυνας, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους επικεφαλής των Επιτελείων για την ενημέρωση και τον χρόνο τους. Συζητήσαμε πάρα πολλά θέματα, ήταν μια πολύ ειλικρινής συζήτηση.

Θέλω να σας πω ότι ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, είμαστε εδώ για να είμαστε παραγωγικοί στα εθνικά ζητήματα. Για εμάς, τα εθνικά θέματα, η άμυνα της χώρας, δεν είναι ζήτημα επικοινωνίας.

Είναι ζήτημα της ασφάλειας της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα, και έτσι το αντιμετωπίζουμε. Ενημερωθήκαμε σήμερα όσον αφορά στα εξοπλιστικά. Είμαστε στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας για να κατανοήσουμε τη συμφωνία που έκανε η Ελλάδα.

Αναδείξαμε συγχρόνως το ζήτημα της αμοιβής των στρατιωτικών, και του οικογενειακού τους σχεδιασμού, που έχουν μείνει πίσω. Και συγχρόνως αναδείξαμε ζητήματα συνολικού και ολιστικού εκσυγχρονισμού των υποδομών της χώρας, και των αμυντικών υποδομών ειδικά. Ευχαριστούμε και πάλι τον Υπουργό και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και όλους τους Κλαδάρχες για την ενημέρωση και ευχόμαστε καλή θητεία στον καθένα τους».

Στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε τον λόγο στον βουλευτή Επικρατείας του κόμματος και τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος δήλωσε:

«Η ενημέρωση που λάβαμε ήταν πλήρης, συζητήσαμε όλα τα θέματα. Όπως καταλαβαίνετε τα θέματα των εξοπλιστικών είναι σε μια διαδικασία που είναι στην αρχή της. Δεν έχουμε ακόμα εικόνα του τί θα γίνει. Περιμένουμε ενημέρωση. Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, η προσπάθειά μας έγκειται στο να είμαστε παραγωγικοί, θέτοντας τους περιορισμούς και τις θέσεις που έχουμε. Και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στο να υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές λύσεις».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας δώρισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το θυρεό του υπουργείου, σε ανάμνηση της επίσκεψής του όπως είπε. Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνιος Οικονόμου και άλλοι αρμόδιοι επιτελείς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα στάση εργασίας στον Ρ/Σ «105,5 Στο Κόκκινο» για τα δεδουλευμένα

ΔΑΚΕ προς Μενδώνη: Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός που φέρει υπογραφή κατηγορούμενης στο κύκλωμα εκβιαστών

Δεν υπάρχει εξαήμερη εργασία, επιμένει η Νίκη Κεραμέως

Ανακατατάξεις στις Διευθύνσεις Υγειονομικών Ελέγχων, στο φόντο του κυκλώματος εκβιαστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα