ΑΘΗΝΑ
22:08
|
05.05.2024
Η κινητοποίηση θεωρείται μία από τις πιο μεγάλες απεργίες δημοσίων υπαλλήλων που έχουν ποτέ πραγματοποιηθεί στη Μασαχουσέτη.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στο Νιούτον της Βοστόνης απεργούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρότι είναι «παράνομο» να απεργούν στην Μασαχουσέτη οι δημόσιοι υπάλληλοι, χιλιάδες εκπαιδευτικοί στο Νιούτον της Βοστώνης έκλεισαν απόψε 12 μέρες απεργίας διεκδικώντας καλύτερους μισθούς, επιδόματα εξαιτίας της αύξησης του κόστους ζωής.

Η κινητοποίηση θεωρείται μία από τις πιο μεγάλες απεργίες δημοσίων υπαλλήλων που έχουν ποτέ πραγματοποιηθεί στη Μασαχουσέτη καθώς το σωματείο επιβαρύνεται με ημερήσιο πρόστιμο 50.000 δολαρίων για κάθε μέρα κινητοποίησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Βοστώνης,  The Boston Globe, από τις 19 Ιανουαρίου που ξεκίνησε η απεργία των εκπαιδευτικών, το σωματείο χρωστά ως σήμερα 475.000 δολάρια.

Η Σχολική Επιτροπή του Νιούτον της Βοστώνης έκανε αναβαθμισμένη πρόταση στην Ένωση Εκπαιδευτικών του Νιούτον δίχως να γίνει ξεκάθαρο άμεσα εάν οι τελευταίοι θα την αποδεχτούν ή όχι.

Μεταξύ άλλων η πρόταση της Σχολικής Επιτροπής  προβλέπει αύξηση μισθών κατά 11,25% ως το 2027, 12 βδομάδες γονική άδεια μετ’ αποδοχών, μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη και αύξηση της υποστήριξης κοινωνικών λειτουργών στους μαθητές που το έχουν ανάγκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα