ΑΘΗΝΑ
04:43
|
04.05.2024
Αν δεν ήταν το περιπολικό του ινδικού ναυτικού, INS Sumitra, δεκάδες Ιρανοί και Πακιστανοί ναυτικοί θα είχαν πέσει στα χέρια Σομαλών πειρατών.
Περιπολικό του ινδικού πολεμικού ναυτικού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η προσοχή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην Ερυθρά Θάλασσα με επίκεντρο τις επιθέσεις των Χούθι ως αντίποινα για τον αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας ενθαρρύνει, μετά από αρκετά χρόνια, την επανεμφάνιση Σομαλών πειρατών στην ευρύτερη περιοχή.

Δυνάμεις του ινδικού πολεμικού ναυτικού ανακοίνωσαν σήμερα πως διέσωσαν την Δευτέρα δύο ιρανικά αλιευτικά σκάφη που δέχθηκαν την επίθεση Σομαλών πειρατών.

Το ινδικό περιπολικό που έκανε τις διασώσεις ονομάζεται INS Sumitra.  Στην πρώτη περίπτωση διέσωσε το 17μελές πλήρωμα του ιρανικού αλιευτικού σκάφους, Imam, και στη συνέχεια 19 Πακιστανούς που επέβαιναν στο ιρανικό αλιευτικό σκάφος  Al Naeemi μαζί με 11 Σομαλούς πειρατές ενώ έπλεαν στη νότια Αραβική Θάλασσα.

Την ίδια μέρα (26/1/24) πλοίο του πολεμικού ναυτικού των Νησιών Σεϊχέλλες, διέσωσε τα έξι μέλη πληρώματος σριλανκέζικης τράτας και πάλι από Σομαλούς πειρατές.

Οι επιθέσεις Σομαλών πειρατών είχαν κορυφωθεί το 2011 προκαλώντας σημαντική αύξηση των ασφαλίστρων αλλά και του κόστους υπηρεσιών ασφαλείας σε εμπορικά πλοία που περνούσαν από τον Κόλπο του Άντεν. Η τελευταία επίθεση Σομαλών πειρατών είχε καταγραφεί το 2017 ώσπου οι πειρατές από τη Σομαλία επανεμφανίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο όταν κατέλαβαν το εμπορικό σκάφος MV Ruen με σημαία Μάλτας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα