ΑΘΗΝΑ
21:47
|
27.04.2024
Ο εκπρόσωπος του συμβουλίου ασφαλείας στον Λευκό Οίκο τόνισε πως τα αντίποινα θα δοθούν σε πολλές φάσεις στο χρόνο επιλογής των ΗΠΑ.
Τζον Κίρμπι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την «Ισλαμική Αντίσταση του Ιράκ» θεωρούν και επίσημα οι ΗΠΑ υπεύθυνες για το θάνατο τριών Αφροαμερικανών στρατιωτών την περασμένη Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, στη μεθόριο Ιορδανίας-Συρίας.

Σε δηλώσεις που έκανε απόψε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, Τζον Κίρμπι, εξήγησε πως η επίθεση «σχεδιάστηκε, διευκολύνθηκε και έγινε με πόρους μίας ομάδας-ομπρέλα που αποκαλείται Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, και στην οποία συμπεριλαμβάνονται πολλές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης Kataib Hezbollah».

Η επίθεση της 28ης Ιανουαρίου κατά αμερικανικών στρατευμάτων στην Ιορδανία ήταν η πρώτη, ανάμεσα σε πολλές άλλες, που προκάλεσε το θάνατο Αμερικανών στρατιωτών (ηλικίας 23, 24 και 46 ετών) και τον τραυματισμό πάνω από 40 άλλων, για πρώτη φορά από τις επιθέσεις της Χαμάς στο Νότιο Ισραήλ και την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Η περιοχή Πύργος 22 όπου έγινε η φονική επίθεση στη μεθόριο Ιορδανίας-Συρίας

Ο Τζον Κίρμπι πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ προετοιμάζουν αντίποινα για την επίθεση αυτή επισημαίνοντας πως θα γίνουν «σε πολλές φάσεις» τονίζοντας:

«Θα απαντήσουμε στον δικό μας χρόνο και με το δικό μας πρόγραμμα. Το πρώτο πράγμα που θα δείτε δεν θα είναι το τελευταίο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα