ΑΘΗΝΑ
22:45
|
02.05.2024
Μεταξύ άλλων οι νέες κυρώσεις θα μπλοκάρουν την πρόσβαση συγκεκριμένων ατόμων από τις αμερικανικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Τζο Μπάιντεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προεδρικό διάταγμα υπέγραψε απόψε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν που του δίνει την δυνατότητα να επιβάλλει νέα μέτρα και κυρώσεις κατά Εβραίων ακροδεξιών εποίκων επιτίθενται εν ψυχρώ σε Παλαιστίνιους αμάχους στη Δυτική Όχθη, σκοτώνοντας, τραυματίζοντας, κλέβοντας και λεηλατώντας παλαιστινιακές περιουσίες.

Σε σχετική δήλωσή του ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Τζέικ Σάλιβαν, ανέφερε πως το προεδρικό διάταγμα θα επιτρέψει στις ΗΠΑ «να ασκήσουν οικονομικές κυρώσεις κατά όσων διευθύνουν ή συμμετέχουν σε συγκεκριμένες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων πράξεων βίας ή απειλών βίας κατά πολιτών, τρομοκρατούν πολίτες για να τους αναγκάσουν να φύγουν από τα σπίτια τους, καταστρέφουν ή λεηλατούν περιουσίες ή εμπλέκονται σε τρομοκρατική δραστηριότητα στη Δυτική Όχθη».

Όπως έγινε γνωστό, οι νέες κυρώσεις θα μπλοκάρουν την πρόσβαση συγκεκριμένων ατόμων από τις αμερικανικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και θα παγώσουν οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο μπορεί να έχουν στις ΗΠΑ. Επιπλέον θα απαγορεύεται η έκδοση βίζας και η είσοδός τους στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα