ΑΘΗΝΑ
22:14
|
03.05.2024
Το Κοσμοδρόμιο με τον φακό του Βασίλη Ρεμπάπη στη νέα κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια της ΝΔ για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Φωτογραφία: Βασίλης Ρεμπάπης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες νέοι και νέες διαδήλωσαν για τέταρτη εβδομάδα ενάντια στα σχέδια της ΝΔ για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και παράκαμψη του άρθρου 16 του Συντάγματος. 

Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις περισσότερα από 5.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Το «Πτυχία με Αξία» ήταν και σήμερα το κυρίαρχο σύνθημα των νέων στη διαμαρτυρία τους. Μια διαμαρτυρία που μετά τις 15.00 βρέθηκε απέναντι στα χημικά των δυνάμεων καταστολής προκειμένου να διαλυθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση μεταφέρθηκε στα περίξ του Πολυτεχνείου, στα Εξάρχεια.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότερα από 260 τμήματα διαφόρων σχολών των ΑΕΙ τελούν υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα, εν αναμονή νέων γενικών συνελεύσεων που θα καθορίσουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ενώ η κυβέρνηση πιέζει για εξεταστικές εξ αποστάσεως!

Τον παλμό του σημερινού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα μας μεταφέρει με τον φακό του ο Βασίλης Ρεμπάπης. Επόμενο ραντεβού πάλι στους δρόμους την ερχόμενη Πέμπτη.

Και μετά ήρθαν τα… ΜΑΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα