ΑΘΗΝΑ
10:55
|
01.05.2024
Δεκάδες διαδηλωτές αψηφούν βροχή και παγωνιά θυμίζοντας καθημερινά στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών πως η πολιτική που ασκεί είναι πολιτική γενοκτονίας.
Διαδηλωτές έξω από το σπίτι του Μπλίνκεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με κρύο, με βροχή, με ήλιο ή αέρα, δεκάδες διαδηλωτές συνεχίζουν να στρατοπεδεύουν έξω από το σπίτι του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν στη Βιρτζίνια, θυμίζοντάς του πως η στήριξη του Ισραήλ στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει στη Λωρίδα της Γάζας εδώ και τέσσερις μήνες δεν είναι παρά σειρά εγκλημάτων πολέμου!

Πρωί, μεσημέρι και βράδυ δεκάδες Αμερικανοί που έχουν στήσει τις σκηνές τους έξω από το σπίτι του Μπλίνκεν φωνάζουν συνθήματα  για σταμάτημα της γενοκτονίας στη Γάζα και τον αποκαλούν «Υπουργό εγκληματία» και «Υπουργό Γενοκτονίας».

Τα βράδυ με τη βοήθεια προτζέκτορα προβάλλουν συνθήματα κατά της πολιτικής των ΗΠΑ υπέρ του Ισραήλ , ζητούν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα ή κάνουν φασαρία τις ώρες που ο υπουργός προσπαθεί να «πάρει ανάσα» από τις τακτικές περιοδείες στη Μέση Ανατολή και τις συνεχείς διαβουλεύσεις με ξένους αξιωματούχους.

«Μπλίνκεν, είσαι εγκληματίας πολέμου!» φωνάζουν καθημερινά οι διαδηλωτές με το που ανοίγουν οι πόρτες του γκαράζ για να κατευθυνθεί ο Άντονι Μπλίνεκν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι διαδηλωτές δεν έχουν συμπαραστάτες μόνον κατοίκους της περιοχής που συμμερίζονται την κινητοποίηση με εξαίρεση ελάχιστους που δυσφορούν για την αναστάτωση που έχουν προκαλέσει εδώ και μέρες, στη γειτονιά τους αλλά και τους διερχόμενους οδηγούς ή πολίτες που βλέπουν τα ρεπορτάζ για την κινητοποίησή τους.

«Ανάμεσά τους ήταν ένας 76χρονος Εβραίος γιατρός και η συζυγός του που πήγαν εκεί από το Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης για να συμπαρασταθούν στον αγώνα» εξηγεί ένας από τους διαδηλωτές σε κάμερα του TRT,  του τουρκικού διεθνούς αγγλόφωνου ειδησεογραφικού καναλιού που ετοίμασε σχετικό ρεπορτάζ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα