ΑΘΗΝΑ
02:52
|
28.04.2024
Αντί όμως να μειώσει τα μερίσματα στους μετόχους προτίμησε να πετάξει στους δρόμους 3.500 υπαλλήλους γραφείων.
Υποκατάστημα της Deutsche Bank στο Βερολίνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην απόλυση 3.500 εργαζομένων προχωρά η τράπεζα Deutsche Bank προκειμένου να δώσει πλουσιοπάροχα μερίσματα τους μετόχους.

Με την απόφαση αυτή, η Deutsche Bank απέδειξε για άλλη μία φορά πως αντιμετωπίζει τους υπαλλήλους της σαν «πιόνια» σε μία παρτίδα σκάκι με μοναδικό γνώμονα τα κέρδη των μετόχων.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, που διαθέτει παγκοσμίως προσωπικό περίπου 90.000 ατόμων, παρουσίασε το τελευταίο τρίμηνο του 2023 μείωση κερδών κατά περίπου 30% (σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022).  Αντί όμως να μειώσει τα μερίσματα στους μετόχους προτίμησε να πετάξει στους δρόμους 3.500 υπαλλήλους γραφείων που αντιστοιχούν περίπου στο 4% του προσωπικού.

Τα μερίσματα που θα πρέπει να δώσει στους μετόχους ως τον Ιούνιο ανέρχονται σε περίπου 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ.Τα καθαρά κέρδη τριμήνου ήταν ωστόσο υψηλότερα από τα περίπου 785,6 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε επίσης σχέδια για αύξηση των επαναγορών μετοχών και των μερισμάτων κατά 50%, επιστρέφοντας συνολικά 1,6 δισ. ευρώ στους μετόχους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα