ΑΘΗΝΑ
07:39
|
02.05.2024
6.000 συμβασιούχοι στα νοσοκομεία κινδυνεύουν με απόλυση. Πανελλαδική στάση εργασίας κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στις επερχόμενες απολύσεις στη δημόσια υγεία.
Αποδέκτης διαμαρτυριών ο Άδωνις Γεωργιάδης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υποδοχή με αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, επιφύλαξαν οι συγκεντρωμένοι συμβασιούχοι, οι οποίοι απειλούνται με απόλυση μετά από πέντε χρόνια εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν μίλησε στους συμβασιούχους και κατευθύνθηκε αμέσως εντός του κτιρίου και στο γραφείο του.

Η ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποιεί σήμερα (1/2) στάση εργασίας εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της για την άμεση απόλυση 6.000 συμβασιούχων με ενεργείς συμβάσεις σε καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, που δρομολογούν πολλά νοσοκομεία.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία αναφέρει ότι οι συμβασιούχοι εργάζονται πάνω από 5 χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων (έστω τρίμηνες) και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες.

Νοσοκομεία τρέχουν και ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς για ανάθεση των εν λόγω υπηρεσιών στους εργολάβους και σταδιακά οι συνάδελφοι απολύονται παρότι έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους έως 31.3.2024. Οι εργολάβοι σύμφωνα με όλες τις οικονομοτεχνικές μελέτες των Νοσοκομείων στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα για το Δημόσιο, υπογραμμίζει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα