ΑΘΗΝΑ
02:57
|
06.05.2024
Ο πιο επιτυχημένος οδηγός της Formula 1 φαίνεται έτοιμος να ολοκληρώσει την καριέρα του φορώντας κόκκινα.
Οι Ιταλοί ανακοίνωσαν ότι έχουν πετύχει μια πολυετή συμφωνία με τον 39χρονο οδηγό αγώνων, με έναρξη το 2025
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, ενεργοποίησε μια ρήτρα στο συμβόλαιό του που θα του επιτρέψει να αποχωρήσει από την ομάδα του, τη Mercedes στο τέλος της ερχόμενης σεζόν, έναν χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης. 

«Έζησα καταπληκτικά 11 χρόνια με αυτή την ομάδα και είμαι τόσο περήφανος για όσα πετύχαμε μαζί. Η Mercedes ήταν μέρος της ζωής μου από τότε που ήμουν 13 ετών», τόνισε σε δήλωσή του ο Χάμιλτον, αποχαιρετώντας την ομάδα του.

«Είναι ένα μέρος όπου μεγάλωσα, οπότε η απόφαση να φύγω ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που χρειάστηκε να πάρω ποτέ», είπε ο Χάμιλτον για την αποχώρησή του από την Mercerdes. «Αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να κάνω αυτό το βήμα και είμαι ενθουσιασμένος που θα αναλάβω μια νέα πρόκληση», πρόσθεσε.

Της ανακοίνωσης είχαν προηγηθεί δεκάδες δημοσιεύματα του ξένου τύπου που ανέφεραν ότι ο Χάμιλτον σκοπεύει να ενταχθεί στην ομάδα της Ferrari, γεγονός που επιβεβαίωσε και η ίδια η εταιρεία μετά την δήλωση του ανακοινώνοντας ότι έχει πετύχει μια πολυετή συμφωνία με τον 39χρονο οδηγό αγώνων, με έναρξη το 2025.

Ο Χάμιλτον που ξεκίνησε την καριέρα του από την McLaren, κέρδισε έξι από τα επτά πρωταθλήματα καθώς και 82 από τις 103 νίκες του σε αγώνες της F1 με τη Mercedes φτάνοντας σε ύψη ρεκόρ για το άθλημα και ξεπερνώντας τον Μίκαελ Σουμάχερ που κέρδισε έξι ατομικά πρωταθλήματα και 91 αγώνες. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα