ΑΘΗΝΑ
13:28
|
04.05.2024
Ο Σάντσεθ απαρίθμησε ποικιλίες από «πεντανόστιμες» Ισπανικές ντομάτες, ενώ υποστήριξε πως δεν έχει την «παραμικρή αμφιβολία» ότι είναι οι καλύτερες στον κόσμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια αναπάντεχη διαμάχη προέκυψε ανάμεσα στους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Γαλλίας, εν μέσω των αγροτικών κινητοποιήσεων που έχουν ξεσπάσει στις δύο χώρες, με τους πολιτικούς να σπεύδουν να υπερασπιστούν την ποιότητα των ντοματών των χωρών τους.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν Γάλλοι πολιτικοί, υπό την πίεση των κινητοποιήσεων που έχουν «παραλύσει» την χώρα, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους διαδηλωτές αγρότες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι Ισπανοί συνάδελφοί τους απολαμβάνουν ένα αθέμιτο πλεονέκτημα, επειδή υπόκεινται σε λιγότερους περιβαλλοντικούς περιορισμούς και επομένως μπορούν να παράγουν φρούτα και λαχανικά με χαμηλότερο κόστος.

Την Κυριακή, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Γκαμπριέλ Ατάλ, υιοθέτησε αυτό το επιχείρημα κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε αγρόκτημα, λέγοντας σε έναν γεωργό ότι είναι άδικο να χρησιμοποιούν «γειτονικές χώρες» εντομοκτόνα απαγορευμένα στη Γαλλία. Ο Ατάλ χαρακτήρισε «υποκρισία» την εισαγωγή φρούτων και λαχανικών από περιοχές που «καταστρέφουν το οικοσύστημά τους» για να τα παράξουν.

Αλλά μετά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών ο Ισπανός ομόλογός του, Πέδρο Σάντσεθ, αντέκρουσε το σχόλιο του Ατάλ, υποστηρίζοντας ότι οι ισπανικές ντομάτες είναι περιζήτητες επειδή είναι ανώτερης ποιότητας. «Η επιτυχία των προϊόντων μας είναι το αποτέλεσμα τεράστιων βημάτων καινοτομίας που έκανε ο αγροτικός τομέας, αλλά και της σκληρής δουλειάς των Ισπανών αγροτών», τόνισε ο Σάτσεθ.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός έστρεψε τα πυρά του και κατά της πρώην προεδρικής υποψήφιας και πρώην υπουργού Περιβάλλοντος της Γαλλίας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία σε δηλώσεις της συποστήριξε ότι «οι λεγόμενες ισπανικές βιολογικές ντομάτες δεν τρώγονται».

Ο Σάντσεθ στη συνέχεια απαρίθμησε ποικιλίες από «πεντανόστιμες» ντομάτες που παράγονται στην Ισπανία, ενώ υποστήριξε πως δεν έχει την «παραμικρή αμφιβολία» ότι είναι οι καλύτερες στον κόσμο. Μάλιστα, κάλεσε την Ρουαγιάλ να επισκεφθεί την χώρα του, ώστε να τις δοκιμάσει η ίδια. «Θα διαπιστώσει την ίδια στιγμή γιατί είναι ασυναγώνιστες», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Ανατόλι Αντόνοφ: Αβάσιμες οι κατηγορίες των ΗΠΑ περί κυβερνοεπιθέσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα