ΑΘΗΝΑ
13:07
|
18.05.2024
Πέθανε ήσυχα στον ύπνο του, την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου, σε ηλικία 76 ετών, αλλά η είδηση έγινε γνωστή διεθνώς απόψε.
Καρλ Γουέδερς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός που έπαιξε το ρόλο του «Απόλλο Κριντ» στις ταινίες του «Ρόκι», Καρλ Γουέδερς, πέθανε την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου, σε ηλικία 76 ετών, αλλά η είδηση έγινε γνωστή διεθνώς απόψε.

Ο μάνατζερ του δημοφιλούς ηθοποιού, Ματ Λούμπερ, γνωστοποίησε την είδηση του θανάτου του, παράλληλα με την ακόλουθη ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένειά του:

«Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Καρλ Γουέδερς. Πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024. Ο Καρλ ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που έζησε μια εκπληκτική ζωή.

Μέσα από τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τις τέχνες και τον αθλητισμό, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του και αναγνωρίζεται παγκοσμίως από γενιά σε γενιά. Ήταν ένας αγαπημένος αδελφός, πατέρας, παππούς, σύντροφος και φίλος».

Ο Γουέδερς άρχισε να δουλεύει ως κομπάρσος ενώ έπαιζε ακόμα ποδόσφαιρο, αποκτώντας τους πρώτους σημαντικούς του ρόλους σε δύο ταινίες, στο Bucktown (1975) και στο Friday Foster (1975).

Στη συνέχεια έκανε οντισιόν για τον ρόλο του «Απόλλο Κριντ», καταφέρνοντας να κερδίσει τους συνυποψηφίους του και να παίξει στις ταινίες με τον Σιλβέστερ Σταλόνε, με αποτέλεσμα να γίνει διεθνώς γνωστός,  ενώ λίγα χρόνια αργότερα συνεργάστηκε με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στο Predator.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Το The Comic Con επέστρεψε και είναι δίπλασιο

Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία και πλήθος εκδηλώσεων το Σάββατο 18 Μαΐου

Disiecta Membra #13: Το «Λυξόνταρμα» ή «Of Mice and Men»

Και το Μουσείο της Ακρόπολης στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα