ΑΘΗΝΑ
13:13
|
23.05.2024
Το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο κατέκτησε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Ντόχα.
Η μεγαλύτερη έως τώρα διάκριση για την ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο κατέκτησε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη, σήμερα Σάββατο στον τελικό του αγωνίσματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στην Ντόχα.

Η διάκριση της Ελληνίδας αθλήτριας, η σημαντικότερη έως τώρα στην ιστορία της καλλιτεχνικής κολύμβησης στην Ελλάδα, ήρθε με 272.9633 βαθμούς, έναντι 269.2767 της δεύτερης Καναδής Ζακρίν Σιμονό, ενώ την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα Χουιγιάν Σου με 262.3700 βαθμούς.

Το χρυσό της Πλατανιώτη είναι το πέμπτο για την Ελλάδα σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα υγρού στίβου και πρώτο μετά το 2013, όταν ο Σπύρος Γιαννιώτης είχε πανηγυρίσει τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στα 10χλμ.

Συνολικά είναι το 19ο μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία της διοργάνωσης και το τρίτο στην καλλιτεχνική κολύμβηση, με την Πλατανιώτη να έχει κερδίσει και τα άλλα δύο, αμφότερα χάλκινα στο τεχνικό και το ελεύθερο πρόγραμμα στο σόλο, το 2022 στη Βουδαπέστη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέτρα στον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας: Απαγόρευση μετακίνησης οπαδών

ΕΛ.ΑΣ: Προσοχή στα πλαστά εισιτήρια των τελικών Conference League και Final Four

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Όλοι είναι κόντρα αλλά εμείς θα το πάρουμε!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα