ΑΘΗΝΑ
02:05
|
08.09.2024
Σε απαγόρευση συγκεντρώσεων στην περιοχή έως τις 6 το πρωί της Κυριακής, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.
Στις 2 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα καλούν αντιφασιστικές ομάδες και συλλογικότητες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην απαγόρευση συγκεντρώσεων για σήμερα Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τις κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινωθεί για την επέτειο των 28 ετών από την κρίση των Ιμίων.

Συγκεκριμένα, στις 7 το απόγευμα, η Χρυσή Αυγή έχει προαναγγείλει συγκέντρωση για «πορεία μήνης», στο Μνημείο Πεσόντων Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης, ενώ, στις 2 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα, στο ίδιο σημείο έχουν προγραμματιστεί αντιφασιστικές συγκεντρώσεις από αριστερές συλλογικότητες και πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, και για την αποφυγή επεισοδίων, με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης, από ώρα 06:00′ της 3-2-2024 έως 06:00′ της 4-2-2024 στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου – Ριζάρη – Λεωφ. Βασ. Σοφίας – Βασιλέως Γεωργίου Α’ – Πλατεία Συντάγματος – Όθωνος – Λεωφ. Βασ. Αμαλίας – Λεωφ. Βασ. Όλγας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η αντιφασιστική κινητοποίηση ματαίωσε αντίστοιχη συγκέντρωση στο ίδιο σημείο, κατά τη διάρκεια της οποίας μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Propatria αποχωρώντας εκτόξευσαν φωτοβολίδες, πέτρες και κοντάρια κατά αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης ενώ προχώρησαν στις 16 προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα