ΑΘΗΝΑ
22:54
|
02.05.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξασφάλισε μια συντριπτική νίκη στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στη Νότια Καρολίνα.
Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για επανεκλογή τον Απρίλιο του 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξασφάλισε μια συντριπτική νίκη στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στη Νότια Καρολίνα, αναφέρει το BBC.

Με καταμετρημένα σχεδόν όλα τα ψηφοδέλτια από την ψηφοφορία του Σαββάτου, κέρδισε και τους 55 δεσμευμένους αντιπροσώπους, σύμφωνα με τις προβλέψεις του αμερικανικού εταίρου του BBC, CBS.

Ήταν οι πρώτες επίσημες προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών ενόψει των φετινών προεδρικών εκλογών.

Ο Μπάιντεν -ο οποίος αντιμετωπίζει ελάχιστο ανταγωνισμό μέσα στο κόμμα του- δεσμεύτηκε να κάνει τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ «χαμένο».

Ο πρόεδρος υπενθύμισε πώς οι ψηφοφόροι της Νότιας Καρολίνας «έδωσαν ζωή» στην εκστρατεία του για το 2020 και είπε ότι «δεν είχε καμία αμφιβολία» ότι θα τον έβαζαν στον δρόμο για να κερδίσει την προεδρία το 2024.

Οι Δημοκρατικοί Μαριάν Γουίλιαμσον και Ντιν Φίλιπς έμειναν πολύ πίσω από τον Μπάιντεν, με τα προκαταρκτικά στοιχεία να δείχνουν ότι είχαν εξασφαλίσει μόνο το 2% των ψήφων ο καθένας.

Περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Νότιας Καρολίνας είναι μαύροι και ήταν οι μαύροι ψηφοφόροι της πολιτείας που βοήθησαν στην εξασφάλιση της υποψηφιότητας του Μπάιντεν για το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2020, δίνοντάς του την πρώτη του νίκη.

«Είστε ο λόγος που είμαι πρόεδρος», είπε ο Μπάιντεν σε ένα κυρίως μαύρο πλήθος στην πολιτεία τον Ιανουάριο.

«Είστε ο λόγος που ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ηττημένος και είστε ο λόγος που θα κερδίσουμε και θα τον κερδίσουμε ξανά».

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για επανεκλογή το 2024 τον Απρίλιο του 2023, όταν είπε στους ψηφοφόρους ότι η χώρα βρισκόταν σε μια κομβική στιγμή και χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να «τελειώσει αυτή τη δουλειά».

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν πίεσε σκληρά για να αλλάξει τους κανόνες του κόμματός του, έτσι ώστε η Νότια Καρολίνα να είναι η πρώτη πολιτεία που θα ψηφίσει στη διαδικασία διορισμού.

Ένας σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν είπε στο BBC ότι η κίνηση είχε σκοπό «να διασφαλίσει ότι η διαδικασία αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία του κόμματός μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα