ΑΘΗΝΑ
07:53
|
02.05.2024
Κλήθηκε να απαντήσει στην κριτική πως η κυβέρνηση βλέπει τους αρχαιολογικούς χώρους ως ευκαιρίες για το κέρδος των ιδιωτών.
Ακρόπολη και τουρίστες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά 14 εκατομμύρια ευρώ υποστηρίζει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, πως αυξήθηκαν τα έσοδα του κράτους από το 2022 στο 2023 μόνο από την είσπραξη των εισιτηρίων για τις επισκέψεις στην Ακρόπολη των Αθηνών.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Νάσου Ηλιόπουλου, σχετικά με τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση και τη διαχείριση επισκεπτών στα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας, η Μενδώνη είπε στη Βουλή πως τα συνολικά έσοδα του 2023 από την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην Ακρόπολη έφθασαν τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Εικόνα αλγεινού συνωστισμού ξένων και ημεδαπών τουριστών το καλοκαίρι στην Ακρόπολη

Παράλληλα, η Υπουργός Πολιτισμού, απέρριψε τις κατηγορίες του βουλευτή της Νέας Αριστεράς, ότι «η κυβέρνηση εφαρμόζει βάρβαρη πολιτική, με αύξηση του κόστους των εισιτηρίων εισόδου των επισκεπτών μέχρι 300%, βάζοντας έτσι εμπόδια στον τουρισμό και διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες».

«Η νέα τιμολογιακή πολιτική η οποία θα ισχύσει από τον Απρίλιο του 2025, για να μην αιφνιδιαστούν ούτε τα τουριστικά γραφεία ούτε οι επισκέπτες, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ακολουθεί τη λογική και τις καλές πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών κρατών, αν και οι τιμές, συγκρινόμενες με τα ισχύοντα σε αντίστοιχα μνημεία, εξακολουθούν να είναι εμφανώς χαμηλότερες στην Ελλάδα», τόνισε η Μενδώνη.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη

Πρόσθεσε επίσης ότι «ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, είναι ΝΠΔΔ, εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και είναι υπεύθυνος για τα συνολικά έσοδα από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία».

«Η παραχώρηση της διαχείριση των ιδιωτικών ξεναγήσεων και τα έσοδα σε ιδιώτες αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση βλέπει τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της χώρας ως ευκαιρίες για το κέρδος των ιδιωτών ενώ οι πολίτες και η κοινωνία ζητάει πρόσβαση και όχι αποκλεισμούς με μία αδιανόητη αύξηση των εισιτηρίων μέχρι 300%», αντέτεινε από την πλευρά του, ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Νάσος Ηλιόπουλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα