ΑΘΗΝΑ
05:15
|
01.05.2024
Ένα σκίτσο του MonsieurKAK για το δίλημμα των Μακρόν-Ατάλ απέναντι στους αγρότες και τους οικολόγους.
Του MonsieurKAK
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λύθηκε, προσωρινά, η πολιορκία του Παρισιού από τα τρακτέρ των Γάλλων αγροτών και κτηνοτρόφων. Ο κλάδος, ωστόσο, δηλώνει έτοιμος να συνεχίσει τον αγώνα του, αν η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν, δεν υλοποιήσει άμεσα τα νέα μέτρα που εξήγγειλε.

Η γαλλική κυβέρνηση εξήγγειλε μέτα, ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να ενισχυθεί ο κλάδος τους. Οι αγρότες θέτουν όρο να λάβουν -γραπτώς- τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, προειδοποιώντας τον Γάλλο πρόεδρο, πως, διαφορετικά, θα επιστρέψουν.

«Όχι, δεν είμαστε ικανοποιημένοι 100%. Σίγουρα ελήφθησαν κάποια μέτρα και είναι καλύτερα από το τίποτα. Όμως, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω», λέει ένας αγρότης. Το επόμενο ραντεβού για τους Γάλλους αγρότες δόθηκε στις 24 Φεβρουαρίου, στην αγροτική έκθεση του Παρισιού. Την ίδια ώρα ο νέος πρωθυπουργός, Γκαμπριέλ Ατάλ και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν έχουν απέναντι τους και το κίνημα των οικολόγων, οι οποίοι ρίχνουν σούπες σε έργα Τέχνης σαν τη Μόνα Λίζα και ζητούν «καλύτερη και πιο ασφαλή διατροφή», η οποία έρχεται σε σύγκρουση με τα αιτήματα του κλάδου του πρωτογενούς τομέα. Δείτε εδώ το σχετικό άρθρο από τον Γιώργη-Βύρων Δάβο στο Κοσμοδρόμιο.

Σχετικό με το δίλημμα των Μακρόν-Ατάλ και το σκίτσο του MonsieurKAK

-Προτιμάς να τα βάλουμε με τους αγρότες ή με τους οικολόγους;
-Ποιος μας ψηφίζει;
-Κανείς τους… πια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα