ΑΘΗΝΑ
17:03
|
07.05.2024
Η Άνι Λένοξ δεν δείλιασε και είπε αυτό που έπρεπε να είχε γίνει καιρό πριν, μετά την ερμηνεία της στην τελετή των βραβείων Grammy.
Άνι Λένοξ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπορεί να έχει περάσει ένα 48ωρο από την απονομή των βραβείων Grammy το βράδυ της Κυριακής στο Λος Άντζελες, ωστόσο, η εκεί δυναμική εμφάνιση της 69χρονης Σκωτσέζας τραγουδίστριας, τραγουδοποιού και ακτιβίστριας, Άνι Λένοξ, εξακολουθεί να προκαλεί αίσθηση όχι μόνον σε βρετανικά αλλά και σε διεθνή ΜΜΕ.

Η Άνι Λένοξ, αφού συγκλόνισε με την διασκευή του εμβληματικού τραγουδιού της αείμνηστης τραγουδίστριας Sinead O’ Connor (που άλλαξε το 2018 το όνομά της σε Shuhada Sadaqat όταν έγινε Μουσουλμάνα) « Nothing Compares to you») σήκωσε το χέρι ψηλά και μην ξεχνώντας τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, που ταλανίζονται όσο ποτέ στη δύσκολη ζωή τους εδώ και τέσσερις μήνες από τις κλιμακούμενες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, σήκωσε το αριστερό χέρι ψηλά και με σφιγμένη γροθιά, είπε μόνον μία φράση:

«Καλλιτέχνες για κατάπαυση του πυρός, ειρήνη στον κόσμο!».

Πριν την εμφάνισή της στην τελετή απονομής των βραβείων στο Λος Άντζελες, η Λένοξ είχε προϊδεάσει για το τι θα επακολουθούσε, έχοντας αναρτήσει σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ένα μακροσκελές κείμενο εκφράζοντας οργή για τους εντεινόμενους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας που από τις 7 Οκτωβρίου 2023 ως σήμερα (123 μέρες μετά) έχει προκαλέσει 27.585 νεκρούς και 66.978 τραυματίες.

Εκεί μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα στο να ποστάρουμε κάθε μέρα για να συνεχίσουμε να ζητάμε ειρήνη και κατάπαυση του πυρός, ενώ είναι απολύτως προφανές ότι ο στρατιωτικός στόχος είναι να επιφέρει τον πλήρη αποδεκατισμό της Γάζας και του λαού της;» έγραψε. «Μου είναι αδύνατο να παρακολουθώ αυτές τις φρικαλεότητες και να αδιαφορώ ή να σιωπώ».

Τι είναι το Κίνημα Καλλιτέχνες για την κατάπαυση Πυρός

Στο τέλος του 2023 έκανε την εμφάνισή του το κίνημα «Καλλιτέχνες για την κατάπαυση του πυρός» ως απάντηση στον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Εκατοντάδες διακεκριμένοι μουσικοί, ηθοποιοί, κινηματογραφιστές και άλλοι καλλιτέχνες πολλαπλών ειδικοτήτων έχουν ήδη συνυπογράψει κείμενο διαμηνύοντας προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, πως θα πρέπει να ασκήσει πιέσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Γάζα και την έναρξη περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα