ΑΘΗΝΑ
00:35
|
19.05.2024
Η απόφαση συνιστά «πλήγμα» για τις προσπάθειες του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ να γλιτώσει νέες δικαστικές περιπέτειες.
Ντόναλντ Τραμπ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει προεδρική ασυλία και μπορεί να υποστεί δικαστικές διώξεις και κατηγορίες για σχέδιο ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος από τις προεδρικές εκλογές του 2020 αποφάσισε σήμερα το απόγευμα ομόφωνα δικαστήριο στην Ουάσιγκτον.

Αυτό σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για έναρξη της δίκης στις 4 Μαρτίου έναντι του Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή τις κατηγορίες του ειδικού συμβούλου των ΗΠΑ, Τζακ Σμιθ, που έχει κατηγορήσει τον 77χρονο πρώην πρόεδρο πως συνωμότησε για να ανατρέψει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020 διαπράττοντας απάτη ώστε να μείνει στην εξουσία.

Η απόφαση συνιστά «πλήγμα» για τις προσπάθειες του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ να αξιοποιήσει την προηγούμενη ιδιότητα του ηγέτη της χώρας του σαν «ασπίδα» προστασίας από νέες δικαστικές περιπέτειες ενώ ήδη βρίσκεται στα δικαστήρια για πολλές άλλες υποθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο Τραμπ αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου της Ουάσιγκτον που σημαίνει πως θα κληθεί τελικά να αποφανθεί επί του θέματος το Ανώτατο Δικαστήριο, στο οποίο οι συντηρητικοί δικαστές έχουν πλειοψηφία (είναι έξι έναντι τριών «προοδευτικών»).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα