ΑΘΗΝΑ
11:21
|
30.04.2024
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν τόνισε πως οι ΗΠΑ «εξετάζουν» την απάντηση της Χαμάς και θα τη συζητήσουν στο Ισραήλ.
Από τη συνάντηση του Μπλίνκεν με τον Εμίρη του Κατάρ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία «γενικά θετική απάντηση» έδωσε η Χαμάς στο σχέδιο που προτάθηκε τον περασμένο μήνα στο Παρίσι κατά την συνάντηση των επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ, Ισραήλ, Κατάρ και Αιγύπτου. Αυτό ανακοίνωσε απόψε σε συνέντευξη Τύπου στη Ντόχα, ο Καταριανός πρωθυπουργός Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι παρουσία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, με τον οποίο είχε νωρίτερα συνάντηση πάνω στο θέμα αυτό αλλά και τη γενικότερη κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη και τη Μέση Ανατολή.

Ο Καταριανός εμίρης τόνισε πως οι πληροφορίες που του δόθηκαν από τη Χαμάς μεταφέρονται στο Ισραήλ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν τόνισε πως οι ΗΠΑ «εξετάζουν» την απάντηση της Χαμάς και θα τη συζητήσουν με τους Ισραηλινούς αξιωματούχους, αύριο, 7/2, όταν θα μεταβεί στο Τελ Αβίβ ολοκληρώνοντας την πέμπτη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή στις 8/2.

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, όμως συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μια συμφωνία είναι πιθανή και πραγματικά αναγκαία» είπε ο Μπλίνκεν.

Στην Ουάσιγκτον, πάντως, απόψε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Κίρμπι, επισήμανε πως ακόμη «δεν υπάρχει τελική απάντηση» από την πλευρά της Χαμάς και πως «η προσπάθεια διαπραγμάτευσης συνεχίζεται».

Ο Κίρμπι ανέφερε έτσι πως προς το παρόν δεν υπάρχει μία τελική απάντηση από τη μεριά της Χαμάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Την αποπομπή του Βαρτζόπουλου από κυβέρνηση και Κ.Ο. ζήτησε ο Κασσελάκης

Ρωσικό «δάκτυλο» βλέπουν οι Εσθονοί για τη διατάραξη σήματος GPS στο Τάρτο

Ως 18 ετών ήταν το 24% των αιτούντων άσυλο στην Ε.Ε. το 2023

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα