ΑΘΗΝΑ
12:23
|
28.04.2024
Ο ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι το ατομικό του χρέος των 2 εκατομμυρίων ευρώ αφορά την χρεωκοπία της εκδοτικής του επιχείρησης το 2012, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, κατόπιν του αιτήματος του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το αίτημα άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών σε σχέση με ποινική δίωξη, διαβιβάστηκε από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου με επιστολή της 27ης Ιουνίου 2023 και ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια στις 10 Ιουλίου 2023.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γεωργίου Κύρτσου, σε σχέση με ποινική δίωξη για μη καταβολή συγκεκριμένου ποσού που οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο, υπό την ιδιότητά του ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της εκδοτικής εταιρείας Free Sunday.

Ο Κύρτσος είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής το 2019 με τη Νέα Δημοκρατία, από την οποία διεγράφη το 2022. Έκτοτε, μετακινήθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στην Ομάδα των Φιλελευθέρων του Ευρωκοινοβουλίου.

Με ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, ο ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι το ατομικό του χρέος των 2 εκατομμυρίων ευρώ αφορά την χρεωκοπία της εκδοτικής του επιχείρησης το 2012, λόγω της οικονομικής κρίσης που ακούμπησε «το 40% των μικρομεσαίων» και πως, οι έως τώρα άρσεις της ασυλίας του  δεν είχαν δικαστικές συνέπειες και πως προβλέπει ότι δεν θα έχουν ούτε αυτή τη φορά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα