ΑΘΗΝΑ
00:56
|
01.05.2024
Η πτώση έρχεται αφότου οι πελάτες σε μουσουλμανικές χώρες μποϊκοτάρουν τον κολοσσό του γρήγορου φαγητού λόγω της υποστήριξής του στο Ισραήλ.
Η επιχείρηση McDonald's στη Μέση Ανατολή έχει δεχθεί πλήγμα από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η McDonald’s ανέφερε πως ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα αποτελεί τον κύριο παράγοντα που ο γίγαντας του γρήγορου φαγητού έχει χάσει τον πρώτο του τριμηνιαίο στόχο πωλήσεων εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s, Κρις Κεμπτσίνσκι, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο πόλεμος είχε «απογοητευτική» επίδραση στις πωλήσεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής και σε άλλα έθνη με μουσουλμανική πλειοψηφία, όπως η Μαλαισία και η Ινδονησία.

«Εφόσον αυτή η σύγκρουση, αυτός ο πόλεμος, συνεχίζεται… δεν περιμένουμε να δούμε κάποια σημαντική βελτίωση σε αυτό», είπε ο Κρις Κεμπτσίνσκι σε τηλεδιάσκεψη.

«Είναι μια ανθρώπινη τραγωδία, αυτό που συμβαίνει, και νομίζω ότι αυτό βαραίνει επωνυμίες σαν τη δική μας».

Η αύξηση των πωλήσεων για το τμήμα της αλυσίδας γρήγορου φαγητού για τη Μέση Ανατολή, την Κίνα και την Ινδία κατά τον Οκτώβριο-Δεκέμβριο έφτασε το 0,7% – πολύ κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς για 5,5%.

Η πτώση έρχεται μετά την έκκληση πελατών σε μουσουλμανικές χώρες σε μποϊκοτάζ των McDonald’s ως απάντηση στον Ισραηλινό δικαιοδόχο της που δώρισε χιλιάδες δωρεάν γεύματα στον ισραηλινό στρατό.

Την περασμένη εβδομάδα, η αλυσίδα καφέ Starbucks μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις των πωλήσεών της, επικαλούμενη μια πτώση των επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή.

Παρά την ανησυχητική κακή επίδοση στις μουσουλμανικές χώρες, η McDonald’s σημείωσε σχετικά ισχυρά αποτελέσματα συνολικά, με τις παγκόσμιες πωλήσεις να αυξάνονται κατά 3,4%, έναντι 8,8% το προηγούμενο τρίμηνο.

«Παραμένουμε σίγουροι για την ανθεκτικότητα της επιχείρησής μας εν μέσω μακροοικονομικών προκλήσεων που θα επιμείνουν το 2024», δήλωσε ο Κεμπτσίνσκι.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα