ΑΘΗΝΑ
22:04
|
02.05.2024
Οργή στον Λευκό Οίκο για το σχέδιο νόμου των Ρεπουμπλικανών που περιέχει κονδύλια μόνο προς το Τελ Αβίβ.
Για πολιτικά τεχνάσματα κάνει λόγο το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο που προωθούν οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη χρηματοδότηση του Ισραήλ, αν στις διατάξεις του δεν περιλαμβάνει και ταυτόχρονη υποστήριξη προς την Ουκρανία και κονδύλια για την προστασία των συνόρων των ΗΠΑ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.

«Αντί να εργαζόμαστε καλή τη πίστη για να αντιμετωπίσουμε τις πιο πιεστικές προκλήσεις εθνικής ασφάλειας, αυτό το νομοσχέδιο είναι ένας ακόμα κυνικός πολιτικός ελιγμός», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η ασφάλεια του Ισραήλ θα πρέπει να είναι ιερή, όχι να μετατρέπεται σε πολιτικό παιχνίδι… Η κυβέρνηση ενθαρρύνει σθεναρά και τα δύο σώματα του Κογκρέσου να απορρίψουν αυτό το πολιτικό τέχνασμα και αντ’ αυτού να στείλουν γρήγορα τον δικομματικό νόμο περί συμπληρωματικών πιστώσεων Εθνικής Ασφάλειας έκτακτης ανάγκης στο γραφείο του προέδρου» προσθέτει το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.

Η απειλή βέτο έρχεται αφότου η κυβέρνηση και πολλοί στο Κογκρέσο εργάστηκαν για μήνες για ένα ευρύτερο νομοσχέδιο συμπληρωματικής χρηματοδότησης για την εθνική ασφάλεια που θα παρείχε υποστήριξη όχι μόνο στο Ισραήλ, αλλά και στην  Ουκρανία και θα περιλάμβανε κονδύλια και για την ασφάλεια των συνόρων.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όμως, εμφανίζονται αποφασισμένοι αυτή την εβδομάδα να καταθέσουν αυτόνομο νομοσχέδιο για τη βοήθεια στο Ισραήλ, παρά τις εργασίες της Γερουσίας για το ευρύτερο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει βοήθεια ύψους 60 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία, 14,1 δισ. στο Ισραήλ, 2,44 δισ. για την αντιμετώπιση της ασφάλειας στην Ερυθρά Θάλασσα, και 4,83 δισ. δολάρια για την υποστήριξη εταίρων στην Ασία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα