ΑΘΗΝΑ
17:40
|
02.05.2024
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να απολογηθεί στους Έλληνες πολίτες», τονίζει η Νέα Αριστερά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, την ελευθερία του τύπου αλλά και τα ατομικά δικαιώματα, σχολίασαν κόμματα της αντιπολίτευσης, επιρρίπτοντας την ευθύνη την κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την κατάσταση της χώρας.

«Οι πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας οδήγησαν στην καταδίκη της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι ευρωβουλευτές ζητούν απαντήσεις για το έγκλημα των Τεμπών, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, την ελευθερία του Τύπου, την αστυνομική βία. Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν καθεστώτα άλλων δεκαετιών ή άλλων χωρών», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αφού αναφέρει ότι είναι υπερήφανος για τη δουλειά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνει ότι «η πατρίδα μας αξίζει καλύτερα» και προσθέτει ότι «η γιγαντιαία προπαγάνδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δε θα επικρατήσει».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να απολογηθεί στους Έλληνες πολίτες»

«Σε μια ιστορική απόφαση το Ευρωκοινοβούλιο σήμερα με ευρεία πλειοψηφία καταδίκασε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για παραβίαση των αρχών του κράτους δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Αριστερά, η οποία χαιρετίζει την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου και δηλώνει ότι «θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανατροπή της αυταρχικής κυβέρνησης της Δεξιάς και την επανεκκίνηση της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας».

Αναφέρει ειδικότερα ότι «οι υποκλοπές, η δολοφονία Καραϊβάζ, οι εκδικητικές αγωγές εναντίον ανεξάρτητων δημοσιογράφων, το έγκλημα της Πύλου μετατρέπουν τη χώρα μας σε σύμβολο του σύγχρονου πολιτικού αυταρχισμού». Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να απολογηθεί στους Έλληνες πολίτες. Για τον διεθνή διασυρμό. Για το γεγονός ότι την κυβέρνηση του στην Ευρωβουλή στήριξε η Άκρα Δεξιά. Για την παραβίαση του κράτους δίκαιου. Για την καθημερινή υπονόμευση της Δημοκρατίας μας».

Στο ψήφισμα αναφέρθηκε με ανάρτησή του και ο ανεξάρτητος, πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, το οποίο αφιέρωσε στις συναδέλφους του, ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χαστούκι στην κυβέρνηση και προσωπική μου δικαίωση,
αφιερώνω και σε Βόζεμπεργκ, Ασημακοπούλου, τις… κορυφαίες του χορού της συκοφαντίας και της υποκρισίας» έγραψε ο ευρωβουλευτής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνέχισε:

«Με τις παρεμβάσεις τους επέμεναν ότι είναι φαντασιώσεις και παραμύθια όσα συνέβησαν και περιλαμβάνονται αναλυτικά στο ψήφισμα που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ευρώ-διασυρμός

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα