ΑΘΗΝΑ
09:20
|
28.04.2024
Οι σφοδρές αντιπαραθέσεις Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στο Κογκρέσο εμπόδισαν την ψήφιση διακομματικού νομοσχεδίου.
Καπιτώλιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αντιπαράθεση Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στο Κογκρέσο συνεχίστηκε απόψε με την επιλογή των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών να μπλοκάρουν διακομματικό  νομοσχέδιο για σκληρότερα μέτρα κατά των παράτυπων μεταναστών που κατακλύζουν εδώ και χρόνια, καθημερινά, τα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, και πλουσιοπάροχα πακέτα «βοήθειας» σε Ουκρανία και Ισραήλ.

Το 340σέλιδο νομοσχέδιο απορρίφθηκε με 49 ψήφους υπέρ και 50 κατά καθώς δεν συγκέντρωσε τις τουλάχιστον 60 ψήφους (σε σύνολο 100) που απαιτούνταν για να εγκριθεί.

Προέβλεπε 60 δισεκατομμύρια δολάρια στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια των νότιων συνόρων των ΗΠΑ, 14 δισεκατομμύρια δολάρια στο Ισραήλ, περίπου 10 δισ. δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια σε Γάζα, Δυτική Όχθη και Ουκρανία, άλλα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού (CENTCOM) στην Ερυθρά Θάλασσα και 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιπαράθεση με την Κίνα στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.

Όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία αυτή, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε σπεύσει να την επικροτήσει διαβεβαιώνοντας πως την στηρίζει «σθεναρά». Όμως, μετά από το αποψινό αποτέλεσμα στη βουλή, που φαίνεται πως οφείλεται στην επιρροή που άσκησε σε κρίσιμη μάζα Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τα πράγματα ξαναγύρισαν στο σημείο που ξεκίνησαν: Στο σημείο μηδέν…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα