ΑΘΗΝΑ
23:11
|
04.05.2024
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ εστίασε σε θέματα «κοινής σημασίας», όπως η υποστήριξη των διεθνών προσπαθειών στη Γάζα και η διεξαγωγή εκλογών στην Λιβύη.
Χακάν Φιντάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον Λίβυο δοτό, μη εκλεγμένο πρωθυπουργό Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά είχε σήμερα στην Τρίπολη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στο πλαίσιο περαιτέρω εμβάθυνσης των ήδη στενών σχέσεων αμοιβαίου συμφέροντος και των διεθνών μαραθώνιων προσπαθειών για την διεξαγωγή εκλογών στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu,  ο Λίβυος πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για την «υποστηρικτική στάση της Τουρκίας» στις προσπάθειες για «σταθερότητα στη Λιβύη» και για το ρόλο της στην υποστήριξη διεθνών προσπαθειών για τη διεξαγωγή εκλογών (τις οποίες σαμποτάρει και εμποδίζει εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια…).

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου του, εστίασε στα θέματα «κοινής σημασίας», συμπεριλαμβανομένης της «υποστήριξης των διεθνών προσπαθειών για την κατάσταση στη Γάζα και τη διεξαγωγή εκλογών στην Λιβύη».

Ο Χακάν Φιντάν συνάντησε και τον επικεφαλής του (επίσης μη εκλεγμένου) «Λιβυκού Προεδρικού Συμβουλίου», Μοχάμεντ αλ Μάνφι, αλλά και με τον Μοχάμεντ Μουφτάχ Τακάλα, που προεδρεύει στο «Ανώτατο Κρατικό Συμβούλιο Λιβύης».

Πριν τις συναντήσεις αυτές και ενώ ήταν ακόμη στη Μάλτα, δίνοντας συνέντευξη Τύπου από κοινού με τον Μαλτέζο ομόλογό του, ο Χακάν Φιντάν ανακοίνωσε πως η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να ξανανοίξει το τουρκικό προξενείο στην Βεγγάζη σύντομα, υποστηρίζοντας πως δεν επιθυμεί τις αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις ανάμεσα σε Ανατολική και Δυτική Λιβύη.

Πριν τις συναντήσεις αυτές ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε τουρκικά στρατεύματα (που παραμένουν εδώ και μερικά χρόνια) στην Τρίπολη, για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της ¨Αγκυρας στη χώρα και την παραμονή του Ντμπεϊμπά στην εξουσία, όσο τουλάχιστον αυτός εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της κυβέρνησης του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα