ΑΘΗΝΑ
13:48
|
30.04.2024
Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη για όλα, μετά την άρνηση του Νετανιάχου να δεχθεί οποιοδήποτε αίτημα για την απελευθέρωση ομήρων.
Στέλεχος της Χαμάς στο Λίβανο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η απορριπτική στάση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην αντιπρόταση της Χαμάς για εκεχειρία και απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστινίων κρατουμένων προκάλεσε απόψε και την αντίδραση εκπροσώπου της Χαμάς.

Σχολιάζοντας την απόρριψη από το Ισραήλ του σχεδίου εκεχειρίας που πρότεινε η Χαμάς,ο Σάμι Αμπού Ζίχρι, μιλώντας ως  εκπρόσωπος του παλαιστινιακού κινήματος υποστήριξε ότι είναι ενδεικτική της πρόθεσης του Νετανιάχου να επιδιώξει τη σύγκρουση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο Σάμι Αμπού Ζίχρι είπε μεταξύ άλλων στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι δηλώσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου είναι «μια μορφή πολιτικού λεονταρισμού, που καταδεικνύει την πρόθεσή του να επιδιώξει τη σύγκρουση στην περιοχή».

Το κίνημα (της Χαμάς) είναι έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα, τόνισε.

Πάντως, αύριο, Πέμπτη, αντιπροσωπεία της Χαμάς με επικεφαλής τον Χαλίλ αλ Χάγια θα μεταβεί στο Κάιρο για συνομιλίες με αξιωματούχους της Αιγύπτου και του Κατάρ με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας.

Την είδηση επιβεβαίωσε απόψε και ο Οσάμα Χαμντάν κορυφαίο στέλεχος της Χαμάς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λίβανο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κριμαία: Καταρρίφθηκαν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς ATACMS

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Νέα Αριστερά για Βαρτζόπουλο: Η ΝΔ συνεχίζει να προωθεί τον ακροδεξιό λόγο

Προς την Κίνα ή όχι;-Πρωθυπουργός με μυστική ψηφοφορία στα Νησιά Σολομώντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα