ΑΘΗΝΑ
21:08
|
30.04.2024
Ο Νετανιάχου επιμένει στην κλιμάκωση του πολέμου στη Γάζα, προειδοποιώντας πως επίκειται επίθεση και στη Ράφα.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε απόψε στην Ιερουσαλήμ,μετά τις συναντήσεις που είχε εκεί από νωρίς ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ενέμεινε στη «σκληρή» γραμμή που διατηρεί έναντι της Χαμάς.

Επανέλαβε τα περί «συντριπτικής νίκης» επί της Χαμάς προβλέποντας για μία ακόμη φορά πως ο πόλεμος θα κερδηθεί «σε μήνες» όχι χρόνια.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά το αποψινό διάγγελμά του

Τόνισε πως οι στόχοι παραμένουν ίδιοι και είναι εφικτοί: Δηλαδή, καταστροφή της Χαμάς, επιστροφή ομήρων, εξασφάλιση πως η Γάζα θα πάψει να αποτελεί πηγή απειλής για Ισραήλ.

Ανακοίνωσε πως ο επόμενος στόχος, μετά τις επιχειρήσεις στη νότια πόλη, Χαν Γιούνις, είναι η πόλη της Ράφας και πως «θα συνεχίσουμε ως το τέλος».

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως δεν μπορεί να υπάρξει «συνθηκολόγηση με τις απαιτήσεις της Χαμάς» γιατί το «να υποχωρήσει κανείς σε αυτά τα εξωφρενικά αιτήματα» δεν θα οδηγήσει στην απελευθέρωση των ομήρων, αλλά θα «αυξήσει τις σφαγές και την καταστροφή για το Ισραήλ».

«Η επόμενη μέρα μετά τον πόλεμο είναι μέρα μετά τη Χαμάς. Όχι με μέρος της Χαμάς, ούτε με μισή τη Χαμάς» ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τονίζοντας πως ο στρατός έχει διαταχθεί να ετοιμαστεί για επίθεση στη Ράφα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα