ΑΘΗΝΑ
18:21
|
02.05.2024
Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι που θα προκριθούν, θα μπορέσουν να λάβουν μέρος χωρίς τις εθνικές τους σημαίες, τα εμβλήματα ή τους ύμνους τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Η Ουκρανική Ολυμπιακή Επιτροπή ζήτησε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) να διερευνήσει τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, τους οποίους κατηγορούν για «παραβιάσεις της ουδετερότητας».

 «Θα ήθελα να σας απευθυνθώ ξανά για το θέμα της πιθανής συμμετοχής αθλητών AIN (ουδέτεροι μεμονωμένοι αθλητές) με ρωσικά και λευκορωσικά διαβατήρια, ιδιαίτερα όσων αγωνίζονται στην πάλη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024″», έγραψε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας, Βαντίμ Χουτσάιτ, σε επιστολή του προς τον επικεφαλής της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της την Τετάρτη.

 Τον Δεκέμβριο, η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι που θα προκριθούν στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες θα μπορούσαν να λάβουν μέρος σε ατομικά αγωνίσματα ως ουδέτεροι χωρίς τις εθνικές τους σημαίες, τα εμβλήματα ή τους ύμνους τους.

 Κάθε αθλητής για να συμμετάσχει, θα πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις που περιλαμβάνουν ότι δεν έχει υποστηρίξει ενεργά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Επίσης, δεν μπορούν να ανατεθούν σε συμβάσεις με τις ρωσικές ή τις λευκορωσικές στρατιωτικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας.

 «Θα θέλαμε να απευθυνθούμε στη ΔΟΕ με αίτημα να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά τα θέματα», πρόσθεσε ο Χάτσαϊτ, επισυνάπτοντας μια λίστα αθλητών που «κατά τη γνώμη μας» δεν πληρούν τις απαιτήσεις ουδετερότητας από τη ΔΟΕ.

Διαβάστε επίσης:

https://kosmodromio.gr/tag/%CE%9F%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%91%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%82/
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα