ΑΘΗΝΑ
19:42
|
01.05.2024
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν σχολιάζουν την αιτία που προκάλεσε την συντριβή του αεροσκάφους αν και «ιδιαιτέρως αναφέρουν πως χρησιμοποιήθηκε πύραυλος Patriot».
Αεροσκάφος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημερινό ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας  The New York Times, που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους που  θέλησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους, αναφέρει πως το ρωσικό αεροσκάφος IL – 76 με τους Ουκρανούς αιχμαλώτους, που συνετρίβη στις 24 Ιανουαρίου, καταρρίφθηκε από πύραυλο Patriot.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δημοσίως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν σχολιάζουν την αιτία που προκάλεσε την συντριβή του αεροσκάφους αν και «ιδιαιτέρως αναφέρουν πως χρησιμοποιήθηκε πύραυλος Patriot».

Στο ίδιο ρεπορτάζ επισημαίνεται πως αυτό που είναι λιγότερο σαφές είναι ποιοι ακριβώς επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τη Μόσχα επέβαιναν σε αυτό δεκάδες Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου που επρόκειτο να ανταλλαχθούν με Ρώσους αιχμαλώτους. Οι Αμερικανοί λένε (πάντα υπό το όρο ανωνυμίας) πως μεταξύ αυτών ήταν και αρκετοί Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου.

Η συντριβή του αεροσκάφους στις 24/1

Το αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή Μπελγκορόντ. Επέβαιναν σε αυτό 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι που προορίζονταν για ανταλλαγή, όπως επίσης και τρεις Ρώσοι αξιωματικοί και εξαμελές πλήρωμα.

Το αεροπορικό δυστύχημα προκάλεσε τότε την έντονη αντίδραση του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν που χαρακτήρισε το συμβάν ως «έγκλημα του Κιέβου» εναντίον των Ουκρανών πολιτών. Μάλιστα, τότε ο Πρόεδρος Πούτιν είχε απορήσει γιατί η Ουκρανία κατέρριψε αεροσκάφος με δικούς της αιχμαλώτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα