ΑΘΗΝΑ
23:56
|
06.05.2024
Μετά την προσφυγή κατά του Ισραήλ στη Χάγη, η Ναλέντι Πάντορ ζήτησε και πήρε αύξηση των υπηρεσιών ασφαλείας μετά τις απειλές που άρχισε να δέχεται.
Ναλέντι Πάντορ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Νοτιοαφρικανή υπουργός Εξωτερικών, Ναλέντι Πάντορ, κατήγγειλε πως Ισραηλινοί πράκτορες επιχειρούν να εκφοβίσουν την ίδια και μέλη της οικογένειάς της, αφότου η χώρα της προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ κατηγορώντας το Ισραήλ πως διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της νοτιοαφρικανικής εφημερίδας Mail and Guardian, σε δηλώσεις που έκανε η Πάντορ το βράδυ της Πέμπτης, 8 Φεβρουαρίου, στο περιθώριο του ετήσιου διαγγέλματος του Προέδρου της χώρας, Σίριλ Ραμαφόσα, εξέφρασε ανησυχία για την ασφάλειά της και την ασφάλεια των μελών της οικογένειάς της αναφέροντας πως δέχεται επιθέσεις μεταξύ άλλων και μέσω Δικτύων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Μιλώντας με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μπέκι Σέλε, η Πάντορ δήλωσε πως ζήτησε και πήρε αύξηση των υπηρεσιών ασφαλείας μετά τις απειλές που άρχισε να δέχεται η ίδια και τα παιδιά της.

«Ένιωσα πως θα ήταν καλύτερα εάν είχαμε έξτρα ασφάλεια. Αλλά είμαι πιο ανήσυχη για την οικογένειά μου γιατί σε κάποια μηνύματα Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρονται και τα παιδιά μου…Οι Ισραηλινοί πράκτορες, οι μυστικές τους υπηρεσίες, έτσι συμπεριφέρονται και προσπαθούν να σε εκφοβίσουν αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε. Και υπάρχει λόγος που γίνεται αυτό» είπε η υπουργός.

Η ίδια συνέδεσε τις πιέσεις που δέχεται από Ισραηλινούς πράκτορες με την προσφυγή της Ν. Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά του Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα. Διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση της χώρας της είναι αποφασισμένη να συνεχίσει αυτόν τον αγώνα στη Χάγη μέχρις εσχάτων σχολιάζοντας πως ο παλαιστινιακός λαός δίνει τη μάχη που έδωσε και ο λαός της χώρας της επί Απαρτχάιντ.

«Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε τώρα. Πρέπει να είμαστε στο πλευρό τους. Και νομίζω πως ένα από τα πράγματα που δεν πρέπει να επιτρέψουμε είναι η έλλειψη σθένους.  Είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεχίσουμε με αυτό. Μιλήσαμε στον λαό της Νότιας Αφρικής και αντιλαμβάνονται γιατί έχουμε πάρει αυτή την ηθική πορεία» τόνισε η Ναλέντι Πάντορ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα